ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασιαλής: “Ευτυχώς οι… σφαλιάρες ήρθαν νωρίς!»

Γνώστης της ιδιοσυγκρασίας του συλλόγου, τον οποίο έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα, ο Νίκος Πασιαλής ανέλυσε την φετινή ομάδα του Άρη, επισημαίνοντας τα σημεία που χρίζουν άμεσης βελτίωσης, προκειμένου να μην μπουν οι «κιτρινόμαυροι» σε περιπέτειες.

Aναλυτικά όσα είπε στην “Arena Press”

Η εικόνα που αποκόμισε, παρακολουθώντας δια ζώσης το τελευταίο επίσημο ματς των «κιτρινόμαυρων» με τον Αιγινιακό, προβλημάτισε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και άλλοτε προπονητή του Άρη, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση στην «Α», γνωστοποίησε το δικό του «ταμείο» από τον συγκεκριμένο αγώνα:

«Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά, πως τα ονόματα μόνο δεν φτάνουν για να κάνουν την διαφορά. Ειδικά σε μία κατηγορία σαν αυτή της Φούτμπολ Λιγκ. Το ποδόσφαιρο, πλέον, έχει αλλάξει σημαντικά. Θέλει ταχύτητα και δύναμη. Οι εποχές που ο κάθε παίκτης ήθελε μόνος του μία μπάλα, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα ο Άρης. Να γίνει πιο δραστήριος και πιο ομαδικός».

Η παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου, στο «τιμόνι» της ομάδας, εγγυάται κάτι τέτοιο;

«Όλοι καλούνται άμεσα να προσαρμοστούν πλήρως στα δεδομένα της κατηγορίας. Φυσικά και είναι θέμα Αναστόπουλου να το καταφέρει. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς παίκτες-ονόματα, αλλά πρέπει να βρει τη χημεία για να προσφέρουν όλοι. Έχει την εμπειρία της κατηγορίας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θέλει καθημερινή σκληρή δουλειά στις προπονήσεις».

«ΘΕΜΑ ΠΑΙΚΤΩΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ»

Τόσο η φετινή «μαραθώνια» προετοιμασία, όσο και το γεγονός πως το σύνολο του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, αποτελείται από παίκτες που δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας, αποτελούν σύμφωνα με τον Νίκο Πασιαλή τους δύο σημαντικότερους λόγου για την μέχρι στιγμής εικόνα:

«Η καθυστέρηση της έναρξης θεωρείται δεδομένο πως δεν έκανε καλό. Όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Βέβαια στην δική μας ομάδα, ένα παραπάνω, καθώς έγιναν πολλές μεταγραφές και μόνο από τα φιλικά δεν μπορεί να “δέσει” μία ομάδα».

Πήρε το «μάθημά» του ο Άρης;

«Η θέση του δεν είναι σε αυτή την κατηγορία και λογικά δεν είναι συνηθισμένος σε αυτήν. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τις δύο φορές που έπαιξε σε αυτή την κατηγορία, πολύ δύσκολα κατάφερε να ανέβει. Ελπίζω οι δύο “σφαλιάρες” θα του κάνουν καλό, ειδικά από τη στιγμή που έγινε αρκετά νωρίς. Ευτυχώς , δηλαδή, γιατί θα έχει τον χρόνο να συνειδητοποιήσει τι έγινε και να αντιδράσει».

Αν πρέπει να αποδοθούν κάπου ευθύνες;

«Είναι καθαρά θέμα παικτών. Μεταγραφές καλές έγιναν, όλοι τους είναι καλοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Οι άλλες ομάδες, όμως, έδειξαν πιο έτοιμες στο γήπεδο. Εδειξαν τι ήθελαν να πετύχουν και το κατάφεραν. Ο Άρης δεν έδειξε την απαιτούμενη ετοιμότητα».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ»

Η «έκρηξη» του κόσμου στο ματς με τον Αιγινιακό, κρίθηκε δικαιολογημένη από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων»:

«Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, που δεν ήρθαν, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις. Γι αυτό και απογοητεύτηκε και εκνευρίστηκε ο κόσμος. Αν η απόδοση των παικτών ήταν καλύτερη δεν θα είχαμε αυτή την αντίδραση. Δεν έπεισε, όμως, η ομάδα και είναι ότι χειρότερο. Ο κόσμος σίγουρα θα είναι δίπλα στην ομάδα, αρκεί και η ίδια να καταφέρει άμεσα να αποδείξει σε αυτόν, ότι θα πετύχει τον φετινό στόχο».

Πώς κρίνεται την τωρινή διοικητική κατάσταση;

«Υπάρχει βελτίωση, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα πλέον δεν έχει χρέη. Απαιτείται , όμως, ηρεμία στα διοικητικά και σταθερή κατάσταση. Μην την πάθουμε σαν άλλες ομάδες, που αν και καθαρές από χρέη, τα δημιούργησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχουν ξανά προβλήματα βιωσιμότητας».

Ο τρόπος με τον οποίο αποχωρήσατε από τον Άρη δεν ήταν και ο καλύτερος.

«Είναι γεγονός ότι δεν έφυγα όπως θα ήθελα. Υπήρξε  με τον τότε προπονητή της ομάδας τον κ. Καλαϊτζίδη μία ένταση. Είπα κάποια πράγματα που δεν τα εννοούσα. Όλα έγιναν πάνω στα νεύρα.  Ήταν ένα λάθος μου. Πλέον με πιο καθαρό μυαλό καταλαβαίνω ότι δεν έπρεπε όλα αυτά να ειπωθούν».

 

To Top