ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασσαλής: “Μεγάλος στόχος το κύπελλο, να εκλείψει η αφέλεια, πρόβλημα η διαιτησία”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασαλής αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας, την αγωνιστική της πορεία, αλλά και την παρουσία του Καρυπίδη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την βαθμολογική κατάσταση του Άρη ανέφερε:

Ο 11ος με τον 4ο έχουν ελάχιστη διαφορά. Σίγουρα έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί. Έχουν έρθει αποτελέσματα αναπάντεχα, και δεν βάζω μέσα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αναπάντεχο αποτέλεσμα ήταν η ήττα με την Λάρισα και πολλά ακόμα. Ανεξαρτήτως προπονητή φαίνεται ότι υπάρχει μια αφέλεια. Οι παίκτες του Άρη πολλές φορές δείχνουν ότι παίζουν για να δείξουν πόσο καλοί είναι και όχι για να πάρουν ένα αποτέλεσμα.

Ικανότητες και δυνατότητες υπάρχουν, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Αυτό που όμως ανησυχεί είναι ότι δεν δείχνουν ότι μπορούν να πετύχουν έναν στόχο. Μην ξεχνάμε ότι ξεκινάει και το κύπελλο. Που για πολλούς είναι ο μεγαλύτερος στόχος της περιόδου. Η ομάδα βρίσκεται μακριά από τίτλους για πολλά χρόνια.

Για το τι στόχο πρέπει να έχει ο Άρης:

Αν θέλουμε να είμαστε απολύτως ρεαλιστές στόχος του Άρη θα πρέπει να είναι η εξάδα και στην συνέχεια η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και φυσικά το κύπελλο.

Για το πως θα εκλείψει αυτή η αφέλεια:

Είναι περισσότερο ένα θέμα εσωτερικής λειτουργίας, προσωπικότητας και χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή. Για να παίξεις σε μία ομάδα σαν τον Άρη πρέπει να έχεις προσόντα, για να ξεχωρίσεις όμως θα πρέπει να έχεις χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να ενδιαφέρονται για το συνολικό αποτέλεσμα και όχι για το αν έπαιξαν καλά ή το αν έκαναν μια σωστή πάσα.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα πρέπει να βάλουν τον εγωισμό τους και την ματαιοδοξία τους κάτω από το γενικό καλό.

Για το αν είναι θέμα παικτών ή προπονητή:

Έχουμε ένα δείγμα. Άλλαξαν τρεις προπονητές και κάποια πράγματα δεν άλλαξαν. Από το παιχνίδι με την Μόλντε που στο 3-0 ανέβηκε όλη η ομάδα ψηλά, το είδαμε με την Λάρισα, το είδαμε τώρα με τον ΟΦΗ. Ίδια εικόνα με διαφορετικούς προπονητές.

Και ο προπονητής είναι μέρος της εξίσωσης φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ένα σωστό πλάνο που θα ακολουθηθεί από τους παίκτες.

Για το αν μπαίνει στην “εξίσωση” και ο Θόδωρος Καρυπίδης:

Φυσικά και μπαίνει. Είναι η κεφαλή. Αναρτήσεις που προβληματίζουν είναι καλό να μην υπάρχουν. Η ομάδα βρίσκεται στην μέση της χρονιάς και σε ένα δύσκολο στάδιο. Όποια απογοήτευση υπάρχει πρέπει να μείνει για αργότερα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και το ταμείο να γίνει στο τέλος της περιόδου.

Για το τι μπορεί να κάνει ο Άρης για την διαιτησία:

Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο που οι δηλώσεις διαγωνίζονται η μία την άλλη για το ποιος θα “πικάρει” τον αντίπαλο του.

Αυτό που ζούμε είναι τρελό. Υπάρχουν δηλώσεις παραγόντων που δεν ξέρω κατά πόσο εξυπηρετούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο ή χαϊδεύουν αυτιά.

Ομάδες που έχουν αδικηθεί όπως ο Άρης θα πρέπει να διεκδικήσουν το δίκαιο τους με τα μέσα που υπάρχουν. Αν δεν μπορεί να το διεκδικήσει εκεί που πρέπει, θα πρέπει να ψάξει το γιατί.

Μπορείς να κάνεις μια επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA, με το να παίζεις το παιχνίδι των εντυπώσεων βγάζοντας ανακοινώσεις δεν καταφέρνεις τίποτα.

Για την χρησιμοποίηση του Σάσα ως ακραία μπακ:

Αυτό με τον Σάσα είναι απίστευτο. Δίνει τόσα πράγματα στον άξονα και θεωρώ ότι στην γραμμή αδικείται. Από την άλλη όμως όταν δεν υπάρχουν αξιόπιστα ακραία μπακ πίσω από τους βασικούς αναγκαστικά παίζει σε αυτές τις θέσεις.

Για το αν μπορεί ο Άρης να αλλάξει την κατάσταση:

Ο Άρης έχει 18 βαθμούς, η έκτη θέση έχει 19. Φυσικά και μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη είναι η εσωστρέφεια. Ο Άρης βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την έκτη θέση. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς.

Υπάρχει όμως ένα γύρος μπροστά, υπάρχουν οι αγώνες του κυπέλλου. Θα πρέπει να ηρεμήσει η ομάδα και στο τέλος της χρονιάς να γίνει η αποτίμηση της περιόδου.

To Top