ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασσαλής: “Ο νέος προπονητής θα πρέπει να ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός”

Ο Πέτρος Πασσαλής μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί μια βαλβίδα αποσυμπίεσης προκειμένου να ηρεμήσει η ομάδα τονίζοντας παράλληλα ότι οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον προπονητή. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο τεχνικό που θα αναλάβει τον πάγκο της ομάδας λέγοντας ότι ο προπονητής που θα έρθει θα πρέπει να ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός και σε ποια ομάδα πηγαίνει.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για την απομάκρυνση του Αναστόπουλου: «Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στο σύνολο και όχι μόνο στον προπονητή. Όταν μια ομάδα έχει κακή αγωνιστική εικόνα δεν είναι μόνο ευθύνη του προπονητή αλλά και των παικτών. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και με τις αντιδράσεις του κόσμου, που εκτονώνονται με λάθος τρόπο, θα πρέπει να γίνει κάτι για να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και να ηρεμήσουν τα πράγματα. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι πιθανή η λύση συνεργασίας με τον προπονητή αλλά ευθύνη υπάρχει και στους ποδοσφαιριστές όσο και στη διοίκηση. Το να πούμε ποιος έχει μερίδιο ευθύνης είναι εύκολο. Εφόσον ζούσαμε την προπόνηση κάθε μέρα και βλέπαμε τη δουλειά του προπονητή και τι κάνουν τελικά οι παίκτες στο γήπεδο θα μπορούσαμε να κρίνουμε καλύτερα. Το σημαντικό δεν είναι να βρούμε τις ευθύνες γιατί είναι μοιρασμένες αλλά να βελτιωθεί η κατάσταση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο. Πλέον πρέπει να κοιτάει και τι κάνουν οι άλλες ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτόν».

Για το εάν είναι ένα επιπλέον πρόβλημα η επιμονή του Αναστόπουλου για το τι κάνει η ομάδα και μόνο: «Άλλο τι λέμε και άλλο τι πιστεύουμε. Σίγουρα ο Αναστόπουλος δεν μπορούσε να πει ότι εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα των άλλων. Το να πει ότι μας ενδιαφέρει το δικό μας παιχνίδι δε νομίζω ότι τον εκθέτει αλλά το έκανε για να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα. Όμως όταν είσαι σε ένα πρωτάθλημα σίγουρα σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των άλλων ομάδων αλλά κάποιες φορές λες ότι κοιτάω τη δική μου ομάδα. Δεν είναι περίεργη  η δήλωση».

Για το τι προπονητή χρειάζεται η ομάδα: «Μια καλή ερώτηση για τους υπεύθυνους της ομάδας. Ο προπονητής θα πρέπει να γνωρίζει τους παίκτες της ομάδας, να γνωρίζει τι εστί πρωταθλητισμός και είναι καλό να γνωρίζει και τι αντιπάλους θα βρει μπροστά της η ομάδα γιατί δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο χωρίς να ξέρεις το ποιους θα βρει μπροστά του».

Για το εάν μπορεί ο Άρης να μειώσει τη διαφορά: «Προλαβαίνει γιατί το πρωτάθλημα της Β Εθνικής έχει ιδιαιτερότητες. Δεν υπάρχουν εύκολες έδρες και εύκολα παιχνίδια. Είναι μεγάλη η διαφορά αλλά μπορεί να την καλύψει, αρκεί μόνο η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη και να προσπαθεί να πάρει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς. Τότε θα φορτώνει άγχος τις άλλες ομάδες και θα γεμίζει με ενθουσιασμό. Εάν δεν καλυφθεί η διαφορά τις επόμενες εφτά οχτώ αγωνιστικές θα επιβεβαιωθεί το σενάριο για την παραμονή της ομάδας στη Β Εθνική».

To Top