ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασσαλής: «Πρέπει να εμπιστευτούν τον Αναστόπουλο»

Η σωστή διαχείριση και η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο είναι τα δύο στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Άρη να αποδείξει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο όπως τόνισε ο Πέτρος Πασσαλής μιλώντας στο Metropolis.

Ο παλαίμαχος άσος του Άρη αποκάλυψε ότι περίμενε η ομάδα να έχει δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής γιατί υπάρχουν ομάδες με καλό υλικό και καλούς προπονητές.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο και να στηρίξει τόσο την ομάδα όσο και τον Νίκο Αναστόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι φταίει και ο Άρης δεν πείθει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί: «Το ποδόσφαιρο είναι τι βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης από την αρχή φαινόταν ότι θα έχει δύσκολο έργο γιατί υπήρχαν πολλές ομάδες που είχαν μια καλή εικόνα τόσο στις μεταγραφές όσο και στη διοικητική οργάνωση. Η Λαμία, ο Απόλλων, ο ΟΦΗ ήταν ομάδες που είχαν οργανωθεί σωστά, είχαν καλό προπονητή και καλό έμψυχο δυναμικό. Έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα. Εγώ περίμενα να έχει αυτές τις δυσκολίες ο Άρης».

Για τον τρόπο προσέγγισης της αναμέτρησης με τη Λαμία από τον Αναστόπουλο: «Το πώς προσεγγίζει το κάθε παιχνίδι ο προπονητής είναι δική του υπόθεση. Αυτός γνωρίζει τα δυνατά της σημεία και ξέρει πως θα προσεγγίσει αυτό το παιχνίδι. Ο Άρης είχε ηττηθεί με 4-0 σε ένα φιλικό παιχνίδι από τη Λαμία και μπορεί να δημιουργήθηκε και άσχημη κατάσταση για το πώς θα αντιμετωπίζει το παιχνίδι.

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Αναστόπουλο αλλά μπορεί να σκέφτηκε ότι μπορούσε με μια αντεπίθεση να κέρδιζε το παιχνίδι στο τέλος. Τακτικά κρίνεται το παιχνίδι μετά από εμάς και με βάση το αποτέλεσμα.  Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα. Στο τέλος της χρονιάς δεν θα θυμάται εάν ο Άρης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά εάν κατάφερε να ανεβεί ή να παίξει ξανά στη δεύτερη κατηγορία. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται γύρω από το εάν παίρνει ή όχι τα αποτελέσματα που θέλει.

Η τακτική προσέγγιση έχει άμεση σχέση με το ποιος είναι ο αντίπαλος, με το scouting που έχει γίνει. Πρέπει να σκεφτείς τον αντίπαλο, την δική σου ομάδα και την κατάσταση του γηπέδου. Το πιο σημαντικό είναι ο Άρης να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να μπορέσει να περάσει χωρίς απώλειές το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για να δείξει ότι είναι εδώ και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση. Ψάξτε να δείτε ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα με ακολουθήσει».

Για τον κόσμο και τη στήριξη προς την ομάδα: «Πρέπει να εμπιστευτεί τον Αναστόπουλο ο κόσμος γιατί έχει δείξει ότι ξέρει πως θα κατακτήσει τον στόχο του. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με καλές ομάδες, καλούς προπονητές και ποδοσφαιριστές. Περίμενα άσχημα αποτελέσματα αλλά όχι τόσα. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα και στόχος είναι η κατάκτηση μιας από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην άνοδο.

Σημαντικό είναι να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Για να θέλει ένας σύλλογος να λέγεται μεγάλος θα πρέπει ο κόσμος να είναι εκεί σε όποια κατηγορία και να παίζει η ομάδα. Μπορεί να μην πηγαίνει τρένο αλλά πρέπει να τον στηρίζει. Πρέπει να τον στηρίζει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Πολλοί θέλουν τη στήριξη του κόσμου για να δουν ότι αυτό που κάνουν δεν πηγαίνει στράφι. Όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο τόσο περισσότερη δύναμη θα δώσει στην ομάδα του Άρη να πετύχει τους στόχους της».

To Top