ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πατουλίδου: «Όχι στον πανικό, είμαστε έτοιμοι και θα τα καταφέρουμε»

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, μίλησε για τη μάχη της Ελλάδας κατά του κορωνοϊού.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Αρχικά ανέφερε:

Μέχρι στιγμής, χωρίς να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, αλλά μέχρι στιγμής η χώρα μας ενεργοποιήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας που είχε κάνει πολλές δράσεις πριν ο κόσμος καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Δεν ήμασταν αδιάβαστοι και για αυτό ο ρυθμός είναι αυτός που είναι. Είναι πλέον μία από τις λίγες φορές που το στοίχημα το έχει ο καθένας μόνος του. Ατομική ευθύνη, καθαριότητα, σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον γείτονα μας. Η μαγκιά μας θα φανεί στην ατομική ευθύνη.

Για το τι… αγώνας είναι:

Είναι ένας μαραθώνιος μετ’ εμποδίων

Για τα μέτρα που παίρνονται και αν η περιφέρεια είναι έτοιμη:

Υπάρχουν τα νοσοκομεία αναφοράς, Υπάρχει μια πρόβλεψη και για άλλους χώρους που ετοιμάζονται, ελπίζουμε να μην χρειαστεί. Υπάρχει επίσης ανάγκη για αίμα, αλλά ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο. Έχουμε έτοιμους χώρους και για να γίνει αιμοδοσία ακόμη και αύριο. Δεν θέλω να είμαι απόλυτη. Κάθε φορά μπορεί να γίνει κάτι που δεν έχεις προβλέψει, αλλά προ στιγμήν ήμασταν έτοιμοι σχεδόν σε ότι χρειάστηκε. Υπάρχει και μία πολύ καλή επικοινωνία που είναι από την ομάδα διαχείρισης κρίσης.

Για το πως πάνε τα πράγματα:

Πάει καλά. Είχαμε το πρώτο κρούσμα αλλά πάμε καλά. Και στις δικές μας υπηρεσίες στην περιφέρεια είχαμε το πρώτο κρούσμα. Απολυμάνθηκαν οι εγκαταστάσεις και έγιναν όλα τα προβλεπόμενα.

Για τις παρεμβάσεις της αστυνομίας στην παραλία:

Σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά αυτό το λίγο που τρόμαξε ο κόσμος μπορεί να αποτυπωθεί στην μνήμα και να βοηθήσει να υπάρχει η ατομική ευθύνη.

Για το θέμα της εκκλησίας:

Θεωρώ ότι η θρησκεία μας επειδή διδάσκει πρωτίστος την αγάπη και όχι το μίσος και σε αφήνει ελεύθερο να αποφασίσεις αν θα αμαρτήσεις, ακόμη και μέσω της πίστης υπάρχει η ατομική ευθύνη. Ότι είδα στην Ιερά Σύνοδο τον αρχιεπίσκοπο να πλένει τα χέρια του, σαν εικόνα μου άρεσε. Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά, στην ουσία, στην αγάπη, στην ταπείνωση.

Για τα supermarket και τον κόσμο που αγοράζει προϊόντα:

Πήρε η άλλη και παίρνει μία παλέτα αλεύρι; Τι θα το κάνεις; Θα χαλάσει. Ακόμη και τα μακαρόνια… Τι να πω, ας τα κάνουν.. βαράκια να κάνουν δικέφαλους αφού θα μείνουμε σπίτι (γέλια).

Για το αν υπάρχει ελπίδα:

Σου λέει η επιστήμη να μην πανικοβάλλεσαι, είναι μία δοκιμασία και θα περάσει.

To Top