ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παυλίδης: “Εχουμε να δώσουμε κι άλλα στο γήπεδο σαν ομάδα”

Ο Μπάμπης Παυλίδης ανήκει στη… φουρνιά των ποδοσφαιριστών που ήρθαν στον Αρη την επομένη της ανάληψης των ηνίων της ομάδας από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Είναι από τους πρώτους με τους οποίους επικοινώνησε ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος για να συνδράμουν με την παρουσία τους στην αναγέννηση του Αρη. «Όταν μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος και μου είπε το πρότζεκτ του, δεν το σκέφτηκα πολύ. Του απάντησα θετικά γιατί στον Αρη το κίνητρο είναι πολύ μεγαλύτερο και το να παίζεις μπροστά στον κόσμο αυτής της ομάδας σε εξιτάρει περισσότερο. Το ένιωσα όντας αντίπαλος πολλές φορές και τώρα που το νιώθω σαν παίκτης του Αρη, είναι φοβερό συναίσθημα που σε παροτρύνει να δώσεις το κάτι παραπάνω», εξομολογείται σήμερα στη “Metrosport” ο 24χρονος επιθετικός, που στο ματς με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων πανηγύρισε και το πρώτο του φετινό γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Πόσο βοηθάνε οι τρεις νίκες μία καινούργια ομάδα, όπως ο Αρης, να «δέσει» ψυχολογικά και αγωνιστικά;

 

«Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινήσαμε με αυτές τις νίκες, αφού είμαστε ένα καινούργιο σύνολο, μας λείπουν παιχνίδια και προετοιμασία, άρα μέσα από αυτά τα ματς βελτιωνόμαστε αγωνιστικά και παίρνουμε ώθηση για να συνεχίσουμε έτσι. Εχουμε να δώσουμε κι άλλα στο γήπεδο σαν ομάδα, έχουν περιθώρια βελτίωσης και μόλις δέσουμε θεωρώ τα αποτελέσματα θα έρχονται πιο εύκολα».

 

Ο κόσμος βλέπει μία ομάδα που έχει ποιότητα  σαν σύνολο και ατομικά, αλλά δεν βλέπει τι υπάρχει στα αποδυτήρια. Εκεί έχετε δέσει πιο γρήγορα  μεταξύ σας;

 

«Παρότι είμαστε όλοι καινούργιοι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο στα αποδυτήρια και αυτό οφείλεται στους χαρακτήρες που υπάρχουν και στον προπονητή. Επικρατεί κλίμα συσπείρωσης και αυτό βγαίνει στο γήπεδο, ως ένα ακόμη όπλο του φετινού Αρη».

 

Τι είναι αυτό που σας ζητάει ο Νίκος Αναστόπουλος, πλην των τακτικών προσεγγίσεων, ενόψει αγώνων;

 

«Το πρώτο που θέλει είναι να έχουμε σοβαρότητα και να μην υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Μας έχει πει ότι όσο ποιοτική και να είναι η ομάδα, όσο κι αν ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες στην κατηγορία, η μπάλα είναι πάντα επικίνδυνη και δεν λογαριάζει από ονόματα και φανέλες. Όπως μας έχει πει: είμαστε ο Αρης και πρέπει σε κάθε αγώνα να κερδίζουμε, είτε παίζουμε το Αγιονέρι, είτε με τον Ολυμπιακό. Με αυτή τη φιλοσοφία βγαίνουμε και εμείς στο γήπεδο».

 

 

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι η ομάδα νίκησε άνετα, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε, οσο παίξατε ποδόσφαιρο. Θα δούμε κι άλλες τέτοιες εύκολες νίκες;

 

 

«Οσο περνάει ο καιρός και η ομάδα δένει στο γήπεδο, τόσο περισσότερα χαρακτηριστικά από την ποιότητα που διαθέτει θα βγάζει. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε γρήγορα με την άνοδο κι αυτό θα γίνει εάν χτίσουμε ένα σερί στον πρώτο γύρο. Κερδίζοντας εύκολα τα ματς δεν αφήνουμε περιθώρια και στον αντίπαλο, συν ότι αποδεικνύουν στις υπόλοιπες ομάδες το δύσκολο έργο που θα έχουν απέναντι μας».

 

 

Αυτός είναι ο ένας στόχος, που εύκολα ή δύσκολα θα επιτευχθεί. Υπάρχει κι ένας άλλος που είναι πιο δύσκολος, το να φέρετε –όπως λέτε- τον κόσμο του Αρη ξανά στο γήπεδο.  Πως θα τον πετύχετε;

 

«Το έχουμε συζητήσει αυτό στα αποδυτήρια και αποτελεί τον σημαντικότερο προς επίτευξη στόχο μας. Ο κόσμος είναι επηρεασμένος απ’ όσα έζησε τα τελευταία χρόνια, το καλοκαίρι που πέρασε με όλες τις αλλαγές που έγιναν, την πρώτη σεζόν στη Γ’ Εθνική που εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένη. Δεν έχει την ψυχολογία και το κατανοούμε όλοι. Ειμαστε υποχρεωμένοι και πεπεισμένοι ωστόσο να τον φέρουμε μαζικά, ξανά, στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τις νίκες και τις εμφανίσεις μας. Ετσι μόνο ο κόσμος μένει ζεστός και δίπλα μας, όπως τον θέλουμε και τον χρειαζόμαστε».

To Top