ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παχατουρίδης: Μαχητής ο Σιώπης είχε πάντα στόχους, ο Βαλεριάνος αδίκησε τον εαυτό του…”

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής παίδων, Θόδωρος Παχατουρίδης ήταν αυτός που κάλεσε για πρώτη φορά στις Εθνικές τον Μανώλη Σιώπη. Μίλησε για την πορεία του κιτρινόμαυρου μέσου κι αναφέρθηκε στον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τον Σιώπη:

Ο Μανώλης είναι ένα παιδί που χαίρομαι γιατί έχει καθιερωθεί σε μία ομάδα. Η επιλογή και η διορατικότητα που μπορεί να έχεις είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο ειδικά όταν δικαιώνεσαι. Εγώ τον είδα στον εθνική παίδων ήταν 17 χρονών.

-Για το τι διέκρινε τότε στον Σιώπη:

Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μάχεται είναι οξυδερκής έξυπνος και έχει μικρή και μεγάλη πάσα. Είχε στόχους και αν δεν έχεις στόχους δεν πας μπροστά. Νομίζω ότι αυτό το παιδί είναι και για άλλες μεγάλες ομάδες. Είναι μία ομάδα που προετοιμαζόμασταν κατάλληλα γιατί το γήπεδο είναι σημαντικό και από τις πιο σκληρές έδρες. Φαίνεται σε κάθε αγώνα. Έχει την ίδια απόδοση. Είναι πάνω από το εφτά. Έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να διακριθεί. Ο Σιώπης ήταν βασικός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Για το Κλεάνθης Βικελίδης:

Προετοιμάζεσαι ιδιαίτερα όταν έρχεσαι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι πολύ διαφορετικό από οποιαδήποτε έδρα.

-Για το αν θα αγωνιστεί ο Σιώπης ως βασικός:

Ήταν καιρός να επιβραβευτούν οι κόποι του Σιώπη. Νομίζω ότι ένας προπονητής της Εθνικής έχει ως σκοπό να τους χρησιμοποιήσει. Δεν καλεί απλώς επειδή πρέπει. Τους χρησιμοποιεί για να δει πως αντιδρούν στο γήπεδο.

-Για τον Βαλεριάνο:

Ο Βαλεριάνος νομίζω ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του γιατί έδειξε στοιχεία που μπορούσαν να τον πάνε πολύ μπροστά όπως τον Σιώπη. Είχε τα στοιχεία αλλά δεν φτάνει ένας ποδοσφαιριστής να τα έχει πρέπει και να τα δείχνει στον αγωνιστικό χώρο. Ήδη προσπαθεί να καλύψει το έδαφος και η κλήση στην Εθνική τον δικαιώνει.

-Για τον Άρη:

Ο Άρης έλειπε από την πρώτη κατηγορία. Δίνει διαφορετικό χρώμα και δυναμικότητα στο πρωτάθλημα.

-Για τον Παντελίδη:

Γνωρίζω σαν αντίπαλος. Ήρθε στον Άρη και ο κάθε προπονητής θέλει τον χρόνο του και ο Σάββας τώρα δείχνει αυτό που πρέπει να δείξει. Όποιος ασχολείται με την προπονητική πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να διαχειριστεί το άγχος των αποτελεσμάτων. Αυτός που βρίσκει τις λύσεις και το διαχειρίζεται, ξεχωρίζει.

-Για την Εθνική:

Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά έχουμε πει ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο όπως μας έδειξαν και τα παιδιά του Euro του 2004. Η ευχή μας είναι να τα καταφέρει η Εθνική.

To Top