ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πείσμωσε και τα κατάφερε ο “κιτρινόμαυρος” Αγαθαγγέλου – Πρώτος στον 46ο Διάπλου του Τορωναίου (photos)

Ο Τάσος Αγαθαγγέλου τερμάτισε πρώτος στον φετινό 46ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου σε 6 ώρες και 2 λεπτά και έγινε δεκτός στην παραλία της Νικήτης με το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τον περίμενε!


Η εκκίνηση του 46ου Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου δόθηκε σήμερα το πρωί στις 07.50 από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας και όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος της ΕΕΝΝ «Ο Σίθων», Ιωακείμ Παπαθανασίου οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές στο ξεκίνημα των 19 κολυμβητών που έπεσαν στον Τορωναίο. Ωστόσο στη συνέχεια ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και βοήθησε τους κολυμβητές που βρισκόταν σχεδόν στο μέσον της διαδρομής των 26 χιλιομέτρων.


Ο Τάσος Αγαθαγγέλου, του Άρη Θεσσαλονίκης, που δοκίμασε τις δυνάμεις και στο παρελθόν (2008 και 2009) διαπλέοντας τον Τορωναίο Κόλπο το είχε βάλει πείσμα να στεφθεί πρώτος στην παραλία της Νικήτης με τον κότινο. Και τα κατάφερε!

Έχοντας πίσω του να τον ακολουθεί σε μικρή απόσταση ο Ισπανός Ponce Daniel Jiemenz, έβαλε όλη του τη δύναμη για να βγει πρώτος. Στις 13.52, μετά από 6 ώρες και 2 λεπτά τερμάτισε την παραλία της Νικήτης μέσα από επευφημίες και χειροκροτήματα, πέφτοντας συγκινημένος στην αγκαλιά των γονιών του και των φίλων του.

Στην εξέδρα τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος και οι βουλευτές κ.κ. Ασημακοπούλου, Γεωργαντάς, Αθανασίου, Βαγιωνάς και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος.


«Η φετινή μου εμπειρία στον Διάπλου του Τορωναίου ήταν συγκλονιστική. Τις άλλες φορές που έπεσα με δοκίμασε ο Τορωναίος σκληρά, αλλά φέτος τον δάμασα. Με βοήθησε σ’ αυτό και ο Daniel που ήταν πίσω μου και τον ευχαριστώ» είπε ο Τάσος Αγαθαγγέλου στο halkidikinews.gr.


Σε 3 λεπτά μετά τον πρώτο, με χρόνο 6 ώρες και 5 λεπτά στεφανώθηκε στην ακτή ο Ισπανός Ponce Daniel Jiemenz, ο οποίος είχε σκληρό συναγωνισμό μέσα στην θάλασσα του Τορωναίου με τον Τάσο Αγαθαγγέλου. Στην εξέδρα συναντήθηκαν οι δύο αθλητές και συνεχάρη ο ένας τον άλλον για τον ευγενή αγώνα που έδωσαν!


Ο δεύτερος Ισπανός που συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση, ο Larrosa Jose Luis τερμάτισε τρίτος με χρόνο 6 ώρες και 19 λεπτά έχοντας αποκομίσει μια μοναδική εμπειρία, τόσο από τη διοργάνωση όσο και από τη θερμή υποδοχή του κόσμου, όπως ο ίδιος είπε.

Από τους 19 κολυμβητές που έπεσαν το πρωί από την Καλλιθέα εγκατέλειψαν οι δύο, ο Πέτρος Παρθένης και ο Βασίλης Μαρίνης.

Πηγή: northpress.gr

To Top