Πελέ: Η Σάντος δεν θα αποσύρει το «10» του θρύλου της

Η οικογένεια του «Rei» αιτήθηκε να αποσυρθεί η φανέλα με το «10» του Πελέ, όμως η Σάντος αρνήθηκε ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος όσο ζούσε δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Ο θρυλικός Πελέ “έφυγε” σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Η οικογένειά του αιτήθηκε δημόσια η Σάντος, η ομάδα με την οποία διέπρεψε, να αποσύρει τη φανέλα με το «10 στην πλάτη αποτίοντας φόρο τιμής.

Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ανακοινώσει ότι θα το πράξουν τουλάχιστον για το 2023. Μάλιστα είχε διευκρινιστεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν ο αριθμός θα αποσυρθεί οριστικά.

Από τον σύλλογο φαίνεται πως αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τη διαδικασία και ξεκαθάρισαν τη θέση τους επί του θέματος, μέσω του προέδρου τους, ο οποίος ανακοίνωσε πως το αίτημα δεν εισακούσθη, αφού ο ίδιος ο Βραζιλιάνος σταρ είχε τονίσει όσο ζούσε ότι ήθελε το 10 της Σάντος να συνεχίσει να το χρησιμοποιείται.

«Ο πρόεδρος της Σάντος, Αντρές Ρουέντα, επέλεξε να σεβαστεί και να υλοποιήσει την επιθυμία του Πελέ, αφήνοντας το νούμερο διαθέσιμο για τους παίκτες της ομάδας», αναφέρει το ρεπορτάζ του βραζιλιάνικου «Globo Esporte».

To Top