Πελεκάνος: “Έγινα οπαδός του Άρη, έχει τους πιο εκπληκτικούς οπαδούς!”

Ο Μιχάλης Πελεκάνος μίλησε για το καινούργιο βήμα στην καριέρα του, τους λόγους που άφησε τον Άρη, το δέσιμο του με τους οπαδούς των «κιτρίνων» καθώς και το ξεκίνημα της καριέρας του (και πολλά άλλα).  Τέλος άφησε ένα «παράθυρο» επιστροφής του στον Άρη ως παίκτης.

Αναλυτικά όσα είπε στο mpasketmania.blogspot.gr:

Πώς πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις από τον Άρη;

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφασή μου να φύγω γιατί αυτά τα δυο χρόνια είχα προλάβει να δεθεί πολύ με την ομάδα. Απλά όπως ενημέρωσα και τους ανθρώπους της ομάδας τον κ. Αρβανίτη και τον κ. Γαλιλαία σε μια συνάντηση που είχαμε στο γραφείο τους, τους εξήγησα τους λόγους που θα ήθελα να αποχωρήσω»

Οι λόγοι που είπες «αντίο» στον Άρη; Ήταν οικονομικοί ή απλώς ήθελες να δοκιμάσεις κάτι καλύτερο στην καριέρα και τη ζωή σου;

«Είχα πει στους ανθρώπους της ομάδας πως θα ήθελα και έψαχνα να βρω κάτι που θα με ικανοποιεί περισσότερο οικονομικά, κάτι που θα γινόταν μόνο από ομάδα του εξωτερικού. Γνώριζα βέβαια πως το συμβόλαιο που είχα με τον Άρη ήταν μεγάλο για τα δεδομένα της ομάδας αυτή τη στιγμή και τους εξήγησα πως σε περίπτωση που φύγω αυτά τα λεφτά θα μπορεί να τα διαθέσει η ομάδα για τις ανάγκες που έχει»

Δηλαδή έβαλες την ομάδα πάνω από το “εγώ” σου και βγήκες και εσύ οικονομικά κερδισμένος. Ο κόσμος του Άρη σε έχει αγαπήσει αρκετά και νομίζω πως αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία. Θα δήλωνες οπαδός του «Αυτοκράτορα» ή  άλλη είναι η ομάδα της καρδιάς σου;

«Πάντα σε όποια ομάδα και αν αγωνίζομαι την βάζω πάνω από το εγώ μου. Ο Άρης έχει τους πιο εκπληκτικούς οπαδούς από κάθε άλλη ομάδα, είναι φανταστικοί και είναι πραγματικά υπέροχο να παίζεις μπροστά τους. Ναι, θα δήλωνα οπαδός του Άρη»

Ποια είναι η στιγμή που δεν θα ξεχάσεις από τη θητεία σου στον Άρη και τι από την υπόλοιπη καριέρα σου;

«Τον τελικό Κυπέλλου που φτάσαμε. Επίσης θα θυμάμαι τους τίτλους που κατέκτησα με τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο»

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Κοιτάξτε, όλοι οι αντίπαλοι δύσκολοι είναι»

‘Εχεις κάποιο γούρι πριν από την προπόνηση ή τον αγώνα;

«Κάνω τον σταυρό μου, φιλάω τις εικόνες που έχω μέσα στο ντουλάπι μου και πριν ξεκινήσει ο αγώνας φιλάω τον σταυρό που φοράω και τα κομποσκοίνια που έχω κάτω από το περικάρπιο»

Μίλησέ μας για το ντεμπούτο σου στην Α1, την πρώτη φορά που ο κόουτς σε πήρε στην αποστολή καθώς και όταν ήσουν μικρός πίστευες πως θα έφτανες τόσο ψηλά;

«Όταν με έβαλε να παίξω είχα πολύ άγχος. Εκείνη τη στιγμή έριχνε βολές η αντίπαλος ομάδα και εγώ πήγαινα δυο μέτρα δεξιά δυο μέτρα αριστερά. Όταν με πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή ήμουν πολύ χαρούμενος και σκεφτόμουν ότι θα μπω να παίξω. Η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα πως θα έκανα καριέρα»

Νομίζω πως είσαι από τους καταλληλότερους ανθρώπους για να δώσεις συμβουλές σε παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους ή και άλλα που παλεύουν για τις ομάδες της γειτονιάς τους. Τι θα τους συμβούλευες;

«Να δουλεύουν και να μην τα παρατάνε ποτέ. Να αγαπάνε αυτό που κάνουν αλλά και παράλληλα να παλεύουν γιαυτό γιατί για να πετύχουν θα υπάρξουν πολλά εμπόδια»

Αν κάποιο παιδί δεν είναι “το ταλέντο” όμως δουλέψει σκληρά πιστεύεις πως έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά;

«Σίγουρα μπορεί να φτάσει μέσα από 4 η πολύ δουλειά, όπως και κάποιο παιδί που έχει το ταλέντο αν δεν δουλέψει θα μείνει απλά ταλέντο»

Ποια φράση έχεις ως οδηγό στην καριέρα και τη ζωή σου;

«Ότι με πολύ δουλειά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Στη ζωή μου λέω να είμαστε καλά και έχει ο Θεός»

Που βρίσκεσαι τώρα και πότε ξεκινάς την προετοιμασία σου με την Πλοϊέστι;

«Τώρα βρίσκομαι στην Αθήνα και ετοιμάζω τα πράγματά μου. Κυριακή πετάω για Ρουμανία καθώς Δευτέρα ξεκινάμε»

Κλείνοντας, αφήνεις κάποια “πόρτα” επιστροφής σου στον Άρη ως παίκτης είτε ως άλλο μέλος της ομάδας;

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να επιστρέψω σαν παίκτης στην ομάδα».

To Top