ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πελεκάνος: «Ο Άρης ήταν το όνειρό μου και το πέτυχα – Μακάρι να βρεθεί γρήγορα λύση»

Ο Μιχάλης Πελεκάνος φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του Άρη σε δύο θητείες (2012-14 και 2015-16) και δεν ξεχνάει τα όσα έζησε με την ομάδα, ενώ σχολιάζει και το παρόν των «κιτρινόμαυρων».

Ο 39χρονος φόργουορντ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Ήφαιστο Λήμνου, μίλησε μεταξύ άλλων για το ελληνικό μπάσκετ και τον Άρη. Όσα είπε στο basketplus.gr…

Για τον Άρη: «Ο Άρης για εμένα έχει ξεχωριστή θέση. Είναι η ομάδα που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα, που είχε παίχτες θρύλους, που με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα η κατάσταση στην οποία έχει έρθει αυτή η ιστορική ομάδα. Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα λύση ώστε να ξεφύγει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται και να επιστρέψει στις θέσεις που της αναλογούν».

Για το τι του πρόσφερε ο Άρης: «Από μικρός παρακολουθούσα στην τηλεόραση μπάσκετ, ειδικά όταν έπαιζε ο Άρης ήταν μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Περίμενα να δω τον Γκάλη, τον Γιαννάκη πως και πως. Πάντα έλεγα μέσα μου μακάρι να καταφέρω να παίξω έστω και λίγο όπως αυτοί, να νιώσω ότι νιώθουν στους αγώνες, να νιώσω τον παλμό που σου δίνει ο κόσμος. Ήταν το όνειρο μου και το πέτυχα. Για εμένα το μπάσκετ είναι η ζωή μου, η καθημερινότητα μου. Το έχω ξαναπεί δεν μπορώ να σκεφτώ τη στιγμή που θα σταματήσω να παίζω».

Για τα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Δυστυχώς στην Basket League έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Την φετινή χρονιά η πανδημία που ζήσαμε έφερε σε δύσκολη θέση όλες τις ομάδες. Χωρίς τη στήριξη και κάποια οικονομικά προβλήματα είδαμε δυο αποχωρήσεις. Σίγουρα χρειάζεται μια ανανέωση το πρωτάθλημα, μια κοινή πορεία του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ. Χρειάζεται να κάνουν αλλαγές ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει όπως παλιά που ήταν ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

To Top