Πελεκάνος: “Προσωπικά θέλω να μείνω στον Άρη”

Ο Μιχάλης Πελεκάνος παραδέχτηκε πως το ματς με τον Κολοσσό κρύβει παγίδες αν ο Άρης δεν μπει αποφασισμένος να κερδίσει. Μίλησε για την παρακαταθήκη που αφήνει η γιορτή προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στον Άρη.

Όλα αυτά σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Αθλητικά Νέα των Συντακτών”:

Μιχάλη μπαίνετε πια στην τελική ευθεία…

«Δουλεύουμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι για τα πλέι οφ. Τώρα έχουμε, βέβαια, το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο και το αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που πρέπει. Μετά θα δούμε και τον αντίπαλο στα πλέι οφ».

Ο Κολοσσός είναι αδιάφορος, θα του λείψει και ο «φευγάτος» Χάτεν…

«Ανεξάρτητα από τα προβλήματα εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο παρκέ, γι’ αυτό εμείς πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι. Πρέπει να πάμε προετοιμασμένοι, γιατί η κατάσταση που βρίσκεται ο Κολοσσός κρύβει παγίδες. Έχουν κάποιες απουσίες, κάποια προβλήματα, αλλά δεν έχουν να χάσουν και τίποτα. Έχουν σωθεί, είναι αδιάφοροι, όμως αυτά είναι στοιχεία που κάνουν επικίνδυνο το παιχνίδι. Τόσες και τόσες ομάδες την έχουν πατήσει από τέτοιες καταστάσεις».

Η έκτη θέση, πάντως, είναι στα χέρια του Πανιωνίου. Θα κάτσει, άραγε, να χάσει για να μην ανέβει Θεσσαλονίκη;

«Ο Πανιώνιος έχει την πολυτέλεια να διαλέξει αντίπαλο έτσι όπως πήγε το πράγμα, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι ομάδα που παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Γι΄ αυτό βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και κάνει αυτή την καταπληκτική πορεία. Πιστεύω ότι δε θα πάει αδιάφορος στην Καλλιθέα και θα παίξει για να κερδίσει. Και για έναν αθλητή είναι δύσκολο να μπει στο παρκέ με την απόφαση πως θα χάσει. Ο Πανιώνιος, εξάλλου, είναι τρίτος ό,τι κι αν συμβεί και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Γιατί, λοιπόν, να μην κερδίσει;».

Στις προπονήσεις ενσωματώνονται και μερικοί Πρωταθλητές! Πως υποδεχτήκατε Μποχωρίδη και Βεζένκοφ;

«Όλοι είπαμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Προσωπικά πήρα τηλέφωνο και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον Σάσα και τον Λευτέρη. Τώρα πρέπει λίγο να ηρεμήσουν και να αδειάσουν απ’ όσα έζησαν. Κακά τα ψέματα, είναι μεγάλη επιτυχία να στέφεσαι πρωταθλητής Ελλάδας ακόμα και στο εφηβικό. Έχουν υποχρεώσεις, όμως, με την αντρική ομάδα, τους χρειαζόμαστε, οπότε πρέπει να αποφορτιστούν άμεσα!».

Πρωταθλητές και μάλιστα Ευρώπης στέφθηκαν και οι πρώην σου συμπαίκτες στον Ολυμπιακό…

«Πολλοί έχουν μιλήσει γι’ αυτό το συναίσθημα. Δεν περιγράφεται. Εκείνη τη στιγμή είσαι τόσο χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός το πέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κι αυτό αποδεικνύει ότι η περσινή κατάκτηση δεν ήταν τυχαία. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά. Κράτησε τον κορμό όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε υπομονή, έκανε 2-3 προσθήκες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Το δικαιούται. Και το κλίμα είναι τρομερά καλό, το έζησα και μπορώ να το πω».

Με τον Αγγέλου δε ζηλέψατε λίγο;

«Είναι ευλογία να το ζήσεις έστω και μία φορά στη ζωή σου. Ο κόουτς κι εγώ το ζήσαμε. Δεν υπάρχει ζήλια, ίσα – ίσα υπάρχει χαρά και ικανοποίηση επειδή αποδείχτηκε ότι η Ευρωλίγκα που σηκώσαμε στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν τυχαίο επίτευγμα».

«Παρακαταθήκη το φιλικό του Γκάλη»

Με την εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη η χάρη του Άρη έφτασε μέχρι τους New York Times. Ως μέλος της σημερινής ομάδας ο Μιχάλης Πελεκάνος είχε την τιμή να βρίσκεται στο παρκέ και ξετυλίγει τη δική του εμπειρία. «Έχει μιλήσει τόσος κόσμος για τον Γκάλη και το φιλικό κι αυτό λέει πολλά από μόνο του. Ήταν μία τρομερή εκδήλωση κι εξαιρετική εμπειρία για όλους μας. Εξηγούσαμε πράγματα για τον Γκάλη στους ξένους της ομάδας. Οι μικροί, αν και δεν τον πρόλαβαν, ξέρουν πολύ καλά την ιστορία. Αφήνει παρακαταθήκη για τον Άρη η αγκαλιά του κόσμου στο φιλικό του Γκάλη. Οι φίλαθλοι έδειξαν τη λατρεία που έχουν με το μπάσκετ. Έχουν ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα. Νομίζω, πλέον, πως είναι στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας να διαχειριστούν όλο αυτό που συνέβη προς όφελός της».

Φυσικά, και για τον Πελεκάνο ευχής έργο είναι η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Αλεξάνδρειο στην γιορτή του Γκάλη να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. «Ο κόσμος αγαπά την ομάδα και το έδειξε και με τον Γκάλη. Κακά τα ψέματα, όμως, περνάνε από το μυαλό και κάποια παιχνίδια που στο Αλεξάνδρειο δεν είχε πολύ κόσμο. Και φαντάζεσαι έναν Άρη που θα είχε τέτοια πληρότητα στο γήπεδο και τόσο πάθος από την κερκίδα σε κάθε αγώνα…».

«Θέλω να μείνω»

Η χρονιά οδεύει προς το τέλος και σύντομα ο Πελεκάνος θα κληθεί για συζητήσεις. Δεν κρύβει την επιθυμία του να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης κι αναφέρει για το ενδεχόμενο ανανέωσης: «Έχουμε παιχνίδια ακόμα, είναι νωρίς και δεν έχω βάλει ακόμα τον εαυτό μου σε μία τέτοια διαδικασία. Προσωπικά θέλω να μείνω στον Άρη. Για την ομάδα δεν το συζητώ, μου αρέσει πάρα πολύ όλο το κλίμα που υπάρχει εδώ και οι άνθρωποι που την στελεχώνουν. Είμαστε μία πολύ ωραία παρέα κι όλα κυλούν ιδανικά. Ας τελειώσει η χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Άρης του αρέσει. Η Θεσσαλονίκη; «Έχω λατρέψει την πόλη, άρεσε και στην οικογένειά μου. Θα μου είναι ευχάριστο να μείνω και δεύτερη χρονιά στην Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει η ηρεμία που υπάρχει εδώ. Η Αθήνα έχει κίνηση, βαβούρα… Η Θεσσαλονίκη είναι δύο δρόμοι όλοι κι όλοι και είναι εύκολο να τη μάθεις. Οι αποστάσεις είναι κοντινές και η ποιότητα ζωής πολύ καλύτερη».

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε απόφαση καριέρας του Πελεκάνου παίζει η οικογένειά του, που επίσης έχει προσαρμοστεί πλήρως στην πόλη. Ο τριών ετών Νικόλας και η δύο χρονών Έλενα είναι όλη του η ζωή. «Το καλύτερο πράγμα στην ημέρα μου είναι όταν γυρίζω στο σπίτι. Ανοίγω την πόρτα και τρέχουν πάνω μου. Αγκαλιές, φιλιά, παιχνίδια.. Από το πρωί που θα ξυπνήσω αυτό είναι, τίποτα άλλο. Τώρα που μεγαλώνουν πηγαίνουμε και καμιά εκδρομούλα στα ρεπό. Πρόσφατα πήγαμε στην Κατερίνη με τα αδέρφια (Λευτέρη και Νίκο) Μποχωρίδη που είναι πολύ καλοί μας φίλοι».

To Top