Πεντάρα της Λίβερπουλ στη Νάπολι

H Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Νάπολι, επικρατώντας 5-0 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δουβλίνο. Βασικός για τους “παρτενοπέι” ο Ορέστης Καρνέζης.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον φιλικό αγώνα με τη Νάπολι η Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν εντυπωσιακοί, διασύροντας με 5-0 τους “παρτενοπέι” στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Δουβλίνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της νέας σεζόν.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Τζέιμς Μίλνερ άνοιξε το σκορ για τους “κόκκινους” με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Έλληνα τερματοφύλακα και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αφού η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

ΜΕ… ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή της και σημείωσε ακόμα τρία γκολ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζερντάν Σακίρι. Στο 58ο λεπτό, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, οι αμυντικοί της Νάπολι δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Μο Σάλαχ με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Από τα πόδια του Ελβετού άρχισε και το τέταρτο γκολ των “κόκκινων”, με τον Καρνέζη να αποκρούει αρχικά το διαγώνιο σουτ του Ντιβόκ Ορίγκι, όμως στη συνέχεια ο Ντάνιελ Στάριτζ πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το 4-0 με όμορφο πλασέ. Το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της Λίβερπουλ έβαλε ο Άλμπερτ Μορένο στο 78ο λεπτό με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Κλάιν (62′ Αλεξάντερ-Άρνορλντ), Γκόμεζ (76′ Φίλιπς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (62′ Μορένο), Βαϊνάλντουμ (62′ Τζόουνς), Μίλνερ (56′ Φαμπίνιο), Κεϊτά (71′ Ορίγκι), Σαλάχ (62′ Σολάνκε), Μανέ (62′ Στάριτζ), Φιρμίνο (46′ Σακίρι).

ΝΑΠΟΛΙ: Καρνέζης, Ίσαϊ, Ραούλ Αλμπιόλ (59′ Μακσίμοβιτς), Κουλιμπαλί (71′ Κίρικες), Λουπέρτο (46′ Μάριο Ρουί), Χάμσικ (63′ Ουνάς), Λουρέιρο, Ρουίθ (62′ Ρογκ), Καγεχόν (63′ Ντιαβαρά), Ινσίνιε (63′ Βέρντι), Μίλικ (62′ Ινγκλέζε).

To Top