«Πεντάστερη» Έβερτον, παρέσυρε τη Γουέστ Μπρομ

Εντυπωσιακή η Έβερτον του Αντσελότι, συνέτριψε 5-2 τη Γουέστ Μπρομ και για πρώτη φορά από το 2012 ξεκινάει το πρωτάθλημα με «2 στα 2»! Χατ-τρικ ο Κάλβερτ Λιούιν, ένα γκολ και μία ασίστ ο Χάμες.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν η Έβερτον, που φέτος μοιάζει ικανή για μεγάλα πράγματα!

Η ομάδα του Αντσελότι συνέτριψε 5-2 εντός έδρας τη Γουέστ Μπρομ και έκανε το «2 στα 2» για πρώτη φορά από το 2012!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κάλβερτ-Λιούιν, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Χάμες Ροντρίγκες, που σημείωσε το πρώτο γκολ του με τα «ζαχαρωτά» και μοίρασε μία ασίστ.

Από την άλλη, η ομάδα του Μπίλιτς υπέστη 2η διαδοχική ήττα, ενώ αγωνίστηκε με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Η Γουέστ Μπρομ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 10’ με τον Ντιανγκανά, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια και εκτέλεσε τον Πίκφορντ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 22’, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, ωστόσο το σουτ του Λίβερμορ σταμάτησε στο δοκάρι. Από ‘κει και πέρα, η Έβερτον ανέβασε στροφές και πίεσε: η υπεροχή της καρποφόρησε στο 31’, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να ισοφαρίζει από κοντά με τακουνάκι, σε μια φάση που έγινε χρήση του VAR.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή στο 45’, με τον Χάμες Ροντρίγκες να γράφει το 2-1 με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Κολομβιανού μέσου με τη νέα του ομάδα!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Γουέστ Μπρομ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Γκιμπς να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Χάμες. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αποβλήθηκε και ο προπονητής των baggies, Σλάβεν Μπίλιτς, για διαμαρτυρία.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημά τους, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 47’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματέους Περέιρα.

Εντούτοις, δεν το… χάρηκαν για πολύ, καθώς στο 54’ ο Κιν έγραψε από κοντά το 3-2. Με δύο μαζεμένα τέρματα του Κάλβερτ-Λιούιν (62’, 66’), η Έβερτον έφτασε στο τελικό 5-2. Μάλιστα, ο 23χρονος φορ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «ζαχαρωτών» από τον Νοέμβριο του 2017 που πετυχαίνει χατ-τρικ σε αγώνα της Premier League.

 

To Top