Περίπατος της Αταλάντα επί της Έμπολι

Με δύο γκολ και μια ασίστ του Σκαμάκα, η Αταλάντα πέρασε εύκολα από το Carlo Castellani σε βάρος της Έμπολι (0-3) και στην 4άδα της Serie A.
Με τη νίκη αυτή, η La Dea εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Νάπολι με την Μίλαν και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στην 18η και στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Έμπολι.

Το ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι καθώς μόλις στο 5’ ο Λούκμαν πέρασε κάθετη μέσα στην περιοχή στον Σκαμάκα, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ που αν το είχε βάλει ο Μέσι θα έπαιρνε ακόμα μια Χρυσή Μπάλα μόνο γι’ αυτό. Ο Ιταλός φορ, υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Λουτσιάνο Σπαλέτι, έκανε εξαιρετικό πάρσιμο και μυθικό τελείωμα με τακουνάκι από πλάγια θέση (0-1).

Στο 17’ ο πρώην άσος των Σασουόλο, Γουέστ Χαμ είχε και δοκάρι με μακρινό σουτ για να κάνει τελικά το 0-2 στο 29’ ο Κουπμάινερς με σουτ εκτός περιοχής στο οποίο ο Μπερίσα δεν είχε την καλύτερη αντίδραση. Μόνο τότε πέρασε τη σέντρα η Έμπολι που ζήτησε πέναλτι στο 35’ αλλά το 0-2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι Μπεργκαμάσκι έβαλαν τέλος στην όποια υποψία για αντίδραση από την Έμπολι στο 51’ με το δυνατό δεξί του Σκαμάκα έπειτα από ασίστ του Ντε Ρουν και κράτησαν εύκολα το 0-3 κάνοντας το μεγάλο άλμα στη βαθμολογία.

To Top