Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία έχουν ζητήσει βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία αποκάλυψε πως από το 2018 έως και σήμερα περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα έχουν ζητήσει βοήθεια και στήριξη για θέματα ψυχικής υγείας.

Περίπου 2.500 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Αγγλία αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγεία και έχουν ζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) της χώρας.

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν την τελευταία σχεδόν τετραετία από το 2018 μέχρι και σήμερα. Μάλιστα προέκυψε πως αυξήθηκε το ποσοστό των νεαρών παικτών που στράφηκαν σε ειδικούς, ζητώντας στήριξη από ειδικούς, με την PFA να το αποδίδει στην πίεση που δέχονται.

Η Ένωση προσφέρει στους παίκτες συναισθηματική υποστήριξη μέσω του τμήματος ευεξίας, το οποίο διευθύνεται από τον Δρ. Μάικλ Μπένετ,

Ο Μπένετ υποστήριξε πως οι νεαροί παίκτες δυσκολεύονται να διαχειριστούν την παλιά πιο αυστηρή “σχολή” ποδοσφαίρου και την επιθετική προσέγγιση ορισμένων προπονητών, ενώ δήλωσε πως αυξάνονται επειδή είναι πιο έτοιμοι να δεχθούν συμβουλές συγκριτικά με μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές.

“Τους μιλάμε για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις στο ποδόσφαιρο και τους κινδύνους που υπάρχουν. Ένας μακροχρόνιος τραυματισμός, ότι είναι μακριά από την οικογένεια, τα οικονομικά, τους γάμους, την απόκτηση παιδιών, τη μετακίνηση σε άλλη χώρα και μετά αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να μιλήσουν για το πώς νιώθουν.

Δυσκολεύονται να μιλήσουν με τον σύλλογο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να λειτουργήσει εναντίον τους. Και μερικές φορές δεν θέλουν να ανησυχούν ή να επιβαρύνουν την οικογένειά τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση και στις περιπτώσεις εκείνες ποδοσφαιριστών που προσέγγισαν την συμβουλευτική ομάδα ως θύματα κακοποίησης.

 

To Top