ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιορισμένες επιλογές για τον αντί-Σανικίτζε, απόφαση μέσα στο επόμενο 48ωρο

Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές παικτών που θα εξετάσει ο Άρης για την αντικατάσταση του Βίκτορ Σανικίτζε και συγκεκριμένα σενάρια για την επόμενη μέρα του σοβαρού τραυματισμού του έμπειρου φόργουορντ.

Είναι ακόμα ελεύθερος ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς. Πρώτος σκόρερ της περσινής Αδριατικής Λίγκας με την Μπούντουτσνοστ, γνωρίζει τι σημαίνει Άρης γιατί τον αντιμετώπισε πέρσι, έχει εμπειρία από υψηλό επίπεδο, είναι παίκτης που παίζει και “4” και “5”, έχει καλό μακρινό σουτ, αλλά υστερεί στην άμυνα. Είναι ερωτηματικό σε τι κατάσταση βρίσκεται υπό την έννοια ότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, ωστόσο προπονείται στο Βελιγράδι.

Είναι ελεύθερος ο Τζον Σούρνα, ο οποίος επίσης απασχόλησε, Αμερικανός με λιθουανικό διαβατήριο, ωστόσο δεν έχει βρει ομάδα μέχρι σήμερα γιατί προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα στο μπράτσο) και πριν από μερικές βδομάδες ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του. Είναι δύσκολο να πάρει παίκτη ο Άρης που βγαίνει από τραυματισμό για να καλύψει το κενό ενός τραυματία.

Στις σκέψεις των ανθρώπων του Άρη είναι και ο Στέφαν Γιάνκοβιτς. Σέρβος φόργουορντ – σέντερ, Αμερικανοθρεμένος γιατί αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Χαβάης και υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ – όπως και ο Οκάρο Γουάιτ – αλλά πολύ δύσκολα θα παραμείνει. Δεν έχουν διερευνηθεί οι δικές του προθέσεις φυσικά (ίσως να θέλει να μείνει στην Αμερική και την D-League), αλλά ένα μεγάλο αρνητικό είναι ότι δεν έχει καμία εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο και (θα) είναι ρίσκο να μπει άλλος ένας “ρούκι” στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα, είναι λογικό να γίνει έρευνα στην ευρωπαϊκή αγορά, αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να καλύψει επάξια την θέση “4” και είναι σε ομάδα, αλλά μπορεί να βγει από το συμβόλαιό του, ωστόσο αυτό είναι σενάριο ακραίο αυτή τη στιγμή γιατί πιέζει ο χρόνος λόγω των υποχρεώσεων που έρχονται.

Ένα άλλο ακραίο σενάριο είναι να μην πάρει παίκτη ο Άρης και να περιμένει το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος για να αποκτήσει Αμερικανό, όπου θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές ή να αποκτήσει τώρα Αμερικανό και να τον έχει στην Ευρώπη.

Εννοείται ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα αυτά ο Νίκος Λάσκαρης, κάτι που λογικά θα γίνει σήμερα, αν δεν έχει ήδη συμβεί, και από κοινού να παρθεί μια απόφαση.

To Top