Περιορισμοί για την “μη αδειοδότηση” με 3 μεταγραφές, αλλά με 2 ανανεώσεις! Νέα παρέμβαση Άρη για το 99, αλλά δεν πάρθηκε απόφαση

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η συνεδρίαση της Σούπερ λίγκας για το θέμα της αδειοδότησης και των μεταγραφών. Ο Άρης επέμενε στις θέσεις του για πιο ελαφριές ποινές για τις ομάδες που δεν έχουν αδειοδότηση, ενώ έκανε νέα παρέμβαση για το άρθρο 99 και το τι πρέπει να ισχύσει για τις ομάδες που πετυχαίνουν την υπαγωγή τους.

Οι κίτρινοι μέσω του Δημήτρη Ηλιάδη, ζήτησαν να προστεθεί στο υπάρχον καθεστώς για τις “μη αδειοδοτημένες ομάδες” (3 μεταγραφές άνω των 24 χρόνων, απεριόριστες Ελλήνων κάτω των 24 χρόνων, 4 ανανεώσεις) να μπορεί να γίνεται και η αλλαγή ενός ξένου παίκτη συν 2 κοινοτικών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Με την άποψη του Άρη συντάχθηκαν ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, την ώρα που ακούστηκαν και ακραίες απόψεις για να επιστρέψει ο υποβιβασμός των ομάδων που δεν έχουν άδεια! Τόσο η θέση του Άρη, όσο και αυτή για υποβιβασμό των ομάδων δεν πέρασαν τελικά

Η τελική απόφαση της λίγκας συνοψίζεται τελικά στα εξής για τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδεια:

Για το καλοκαίρι 2014

1. Τρεις (3) μεταγραφές ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας.

2. Δυο ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων ανεξαρτήτου ηλικίας, εθνικότητας.

3. Απεριόριστες μεταγραφές (και ανανεώσεις) Ελλήνων (και ομογενών) ποδοσφαιριστών κάτω των 24 χρόνων.

Για τον Ιανουάριο 2015

1. Μια (1) μεταγραφή άνω των 24 χρόνων αποκλειστικά Έλληνα ή ομογενή.

2. Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων (και ομογενών) ποδοσφαιριστών κάτω των 24 χρόνων.

Παράλληλα, οι ομάδες αυτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διαδικασία των πλέι οφ για την έξοδο στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά το άρθρο 99, ο πρόεδρος των κίτρινων επανέλαβε τη θέση του Άρη ότι “ομάδα που μπαίνει στο άρθρο 99 να παίρνει αδειοδότηση”, υπογραμμίζοντας την θετική γνωμάτευση του νομικού της λίγκας. Απόφαση δεν πάρθηκε, αλλά γενικά το κλίμα ήταν θετικό στην παρέμβαση αυτή.

 

 

To Top