Περιστέρι – Παναθηναϊκός 76-71: Ο Φρανσίσκο έστειλε τους ημιτελικούς σε Game 5 (videos)

Το Περιστέρι bwin εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την έδρα του στα φετινά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε των «πρασίνων» με 76-71 και έφερε τη σειρά των ημιτελικών στα ίσια (2-2). Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί σε Game 5 στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (30/5).

Μία σου και μία μου. Έτσι ακριβώς εξελίσσεται η σειρά των ημιτελικών μεταξύ Περιστερίου και Παναθηναϊκού.

Οι έδρες έχουν παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με αποτέλεσμα η σειρά να έρθει στα ίσια (2-2) μετά και την 3η φετινή νίκη των «κυανοκιτρίνων» απέναντι στο «τριφύλλι» και τη 2η στη σειρά των play-offs. Πλέον τα πάντα θα κριθούν σε 5ο ματς το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ (30/5, 19:15) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι είχε κοινά σημεία με το Game 2 της σειράς. Το Περιστέρι στηρίχθηκε στην πολύ καλή και δυνατή του άμυνα με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός συγκέντρωσης τους φιλοξενούμενους και να ελέγξουν απόλυτα το ματς. Η διαφορά έφτασε και στο +16 για την ομάδα του Σπανούλη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας και στους τέσσερις πόντους ενώ έφτασε και σε απόσταση ενός καλαθιού (69-67) 1:32 λεπτά πριν από το τέλος. Παρόλα αυτά ο φοβερός και τρομερός Φρανσίσκο με μια νέα «βόμβα» τριών πόντων έσβησε τις ελπίδες των «πρασίνων» για την πρόκριση στους τελικούς.

Ο γκαρντ του Περιστερίου ήταν ασταμάτητος καθώς σε 27:32 είχε 24 πόντους με 3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη! Ο Ραντάνοβ ήταν ο παίκτης-κλειδί με 15 πόντους και 5/8 εντός παιδιάς, ενώ ο Μίρο Μπίλαν έκανε ό,τι ήθελε τους Παπαγιάννη (κατά πρώτο λόγο) και Γκουντάιτις με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

 

To Top