ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πετράκης: «Αξίζει να μείνει ο Μάντζιος, είναι φιλόδοξος, κράτησε την ομάδα στα δύσκολα»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Πετράκης, μιλώντας για τη φετινή πορεία των «κιτρινόμαυρων».

Αρχικά ανέφερε:

To πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα μετά από πολλά χρόνια πιστοποίησε… την ύπαρξη της, οι πάντες κατάλαβαν ότι ο Άρης είναι εδώ. Η δυναμική του Άρη δεν είναι οι τίτλοι, είναι η μεγάλη υπομονή και η μάχη των φιλάθλων για την ομάδα.

Αν αποζητούμε την ιστορία και το τι μέλη γενέσθαι, νομίζω ότι αυτό είναι γενικών το ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Aυτή είναι η σημαντικότερη διάκριση, να γνωρίζουν την ομάδα ξένοι και Έλληνες και να την αποδέχονται.

Για την επόμενη μέρα:

Αυτήν την στιγμή ο Άρης καλείται στην ουσία να διαχειριστεί την ιστορία του και το αν πραγματικά είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Άρης είναι εδώ, είναι τρίτη χρονιά στην Ευρώπη και παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο με τους παίκτες που διαθέτει, ο Άρης μπορεί να χτυπήσει τις ομάδες των Αθηνών και να τις κοιτάξει στα ίσια. Στις λεπτομέρειες θα χρειαστεί ο Άρης να κάνει κάποιες προσθήκες είτε παικτών από το εξωτερικό, είτε επενδύοντας σε κάποιους ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι ένας προπονητής νέος, φιλόδοξος που γνωρίζει την ιστορία και τα αποδυτήρια του Άρη. Απέδειξε ότι κράτησε την ομάδα ως ομάδα στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές. Κάποιες προσδοκίες που υπήρχαν τις δημιούργησαν οι παίκτες, η διοίκηση και ο προπονητής. Στις λεπτομέρειες χάθηκε η πρόκριση στον τελικό και στις λεπτομέρειες λόγω κούρασης χάθηκε η δεύτερη θέση.

Για το αν θα μείνει ο Μάντζιος:

Δεν έχω μιλήσει με τον Άκη, αν ρωτούσε την γνώμη μου θα του έλεγα να πάει στο εξωτερικό να ησυχάσει το κεφάλι του. Επειδή όμως είμαστε πάνω από όλα Αρειανοί θα ήθελα να κάτσει κάτω με τον πρόεδρο, να δουν την προοπτική μιας μεγάλης συνεργασίας και να στηρίξουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια. Αν δεν υπάρχει ομοιογένεια θα είναι δύσκολο για κάθε προπονητή.

Για το αν ο Μάντζιος είναι ικανός για το βήμα παραπάνω:

Υπάρχουν και οι δυνατότητες της ομάδας, υπάρχει και το οικονομικό, τώρα ξεκίνησε. Με τόσα προβλήματα, χωρίς την βοήθεια του κόσμου ο Μάντζιος έκανε την καλύτερη πορεία τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι το ταβάνι του.

Για την νέα σεζόν:

Αρχικά θέλω να ανοίξουν τα γήπεδα για να χαρεί και ο κόσμος την ομάδα. Να υπάρχει καλή συνεργασία διοίκησης-προπονητή και να μπορέσει κάνει καλύτερη δουλειά στις ακαδημίες της και να βγάλει παίκτες.

Με τον ίδιο κορμό και σωστές επιλογές ξένων κατά τα άλλα να μπορέσει η ομάδα να αγωνίζεται με το δικό της στυλ και να χτυπήσει τις πρώτες θέσεις.

Για τους νεαρούς παίκτες του Άρη:

Είχε τέτοια πίεση που θα έπρεπε να παίρνει το κάθε ματς, για να βγει ο Άρης δεύτερος. Για αυτό θεωρώ ότι δεν πήραν ευκαιρίες.

To Top