ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πετρακόπουλος για το αφιέρωμα στον Κούη: ”Η μεγάλη καριέρα του και μια…ανέκδοτη ιστορία”

Ο γνωστός στατιστικολόγος Σταύρος Πετρακόπουλος μίλησε για τον Ντίνο Κούη, την στατιστική και τον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow radio…

Για τον Ντίνο Κούη και αν έχει κάποιο περίεργο στατιστικό:

Από την Ξυλούπολη που είναι η καταγωγή του πήγε στο Αγροτικό Αστέρα, έπαιξε εκεί μαζί με τον κεντρικό αμυντικό Γιώργο Φοιρό, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες, είχε έρθει ο Φοιρός στον Άρη και το 1974 έπαιξε ο Ντίνος Κούης. Έγινε το ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ και στα επόμενα ματς μπήκε ο αλλαγή και όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος 5η αγωνιστική έπαιζε Γιάννινα-Άρης, κάνει την αποστολή ο Στάνκοβιτς και ο Κούης είναι εκτός, δεν ήταν καν αποστολή.

Την άλλη μέρα στην προπόνηση ο Στάνκοβιτς περίμενε την αντίδραση μου να είμαι βαρύτιμος, να είμαι μουτρομένος, εγώ λέει χαμογελαστός, πρόθυμος να κάνω οποιαδήποτε άσκηση, τα πάντα όλα. Μετά από την προπόνηση τον φωνάζει ο προπονητής και του λέει ”Σου το έκανα επίτηδες για σπάσιμο, να δω την αντίδραση σου”. Ο Κούης δεν άλλαξε ομάδα από το 1974 μέχρι 1991 ήταν στο Άρη και έκλεισε την καριέρα του τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Έχει 473 συμμετοχές, ο πρώτος παίκτης του Άρη σε συμμετοχές και είναι ο μοναδικός παίκτης του Άρη με 21 γκολ και αν και μέσος είχε βγει πρώτος σκόρερ και αυτό είναι ένα άλλο ρεκόρ και μάλιστα από τα 143 γκολ που έβαλε τα 54 με κεφαλιά, με πέναλτι έβαλε 36 και εκτέλεσε 43, 39 έβαλε με σουτ και 14 με φάουλ. Επίσης δεν έχει δεχτεί ποτέ κόκκινη κάρτα και 21 Φεβρουαρίου 1992, Άρης-Καβάλα 4-0 σημείωσε και το χιλιοστό  γκολ του Άρη στην πρώτη Εθνική και αυτό ένα στοιχείο αξιοσημείωτο.

-Για το πόσα χρόνια ασχολείται με την στατιστική:

Ξεκίνησα από το 1959-60 που καθιερώθηκε η πρώτη Εθνική, είχα ξεκινήσει ήδη τα πρωταθλήματα των πόλεων και τότε καθιερώθηκε η πρώτη Εθνική κατηγόρια, γιατί τα 23 πανελληνία πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα τρία τα πείρε ο Άρης και εγώ τα θεωρώ ισάξια των σημερινών πρωταθλημάτων. Γατί δεν τα πήρε για παράδειγμα όταν έπαιξαν τρεις ομάδες Άρης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός το πείρε ο Άρης, γιατί να μην το πάρει ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ.

-Για το αν το έχει πλησιάσει κανείς από τον Άρη για να κάνει ένα βιβλίο που θα μείνει ως ντοκουμέντο για πάντα:

Ναι, αυτό πρέπει να γίνει γιατί έχω στοιχεία και για τα τρία πρωταθλήματα που πήρε, ποιους αντιμετώπισε, δηλαδή το 1927-28 που πήρε και το πρώτο του πρωτάθλημα, λόγο διαφωνίας του Ολυμπιακό με την ΕΠΟ δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα Αθηνών και σε ένδειξη συμπαράστασης δεν έπαιξε και ο Παναθηναϊκός η ΑΕΚ.

-Για τον Άρη σήμερα και για το αν κρατάει ακόμα στατιστικά:

Βεβαίως και αυτά που ταλαιπωρήθηκε δύο χρόνια στην Β’ και στην Γ’ τα έχω αυτά τα στοιχεία υπάρχουν όλα. Δεν υπάρχει παίκτης του Άρη από το 1959 μέχρι και σήμερα που να έχει παίξει έστω και αλλαγή και να μην υπάρχει. Με τον Εργοτέλη, ισοφάρισε ένας Μαζουλουξής και υπάρχει και ένας ο οποίος έχει παίξει και στον Άρη ένα ματς.

To Top