Πετυχημένο φινάλε στο τουρνουά σκάκι του Άρη

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (28/10) το όπεν τουρνουά «Για Φίλους Αλησμόνητους», που διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα του Άρη τις προηγούμενες ημέρες. Ο 6ος – και τελευταίος – γύρος περιελάμβανε πολλές μάχες, καθώς όλοι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους γύρους, όπου οι πρωταγωνιστές ήταν παίκτες μικρότερης ηλικίας, σε αυτόν επικράτησαν οι πιο έμπειροι. Γενικά, ήταν ένα τουρνουά στο οποίο όλοι προσπάθησαν να ευχαριστηθούν το σκάκι, χωρίς σύντομες ισοπαλίες και με εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά.

Η τελική κατάταξη:

1. Κ. Κωνσταντινίδης 5/6 (κύπελλο Τρ. Σιαπέρας)

2. Γ. Σιδέρης 4,5/6 (κύπελλο Γ. Ιωακειμίδης)

3. Κλ. Γκούντρας 4,5/6 (κύπελλο Λ. Κόκκινος)

4. Ιω. Λεκάτης 4/6 (κύπελλο Στ. Σκόνδρας)

Να σημειωθεί ότι κύπελλα απονεμήθηκαν και στον πρώτο +55 Τζ. Μπαχάρ (4/6), στον πρώτο -18 Π. Παυλίδη (4/6) και μετάλλιο στον πρώτο Κ-12 Ν. Γεωργιάδη (3,5/6), ενώ πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Παρ. Αντωνιάδου. Επιπλέον, σε όλους τους παραπάνω απονεμήθηκαν και 14 σκακιστικά βιβλία.

Τέλος, προσφέρθηκαν δύο βιβλία στον Α. Χρυσοστομίδη μετά από κλήρωση μεταξύ των παικτών που δεν κέρδισαν κάποιο έπαθλο. Σε όλους τους παίκτες προσφέρθηκαν από δύο παλαιά τεύχη του περιοδικού “Ελληνικό Σκάκι”, ενώ επιπρόσθετα έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στο τουρνουά μπλιτς της 14/11, χωρίς παράβολο συμμετοχής.

To Top