Πηγαίνει για την 3η αγωνιστική το VAR στην Super League

Προς τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή και χρήση του Video Assistant Referee (VAR) στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Πυρετώδεις είναι οι ενέργειες υποδοχής του VAR από τους αρμόδιους φορείς. Την περασμένη Παρασκευή «έπεσαν» υπογραφές στην σύμβαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που θα αναλάβει την τοποθέτηση των οπτικών ινών στα γήπεδα.

Επειδή πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, σε συνδυασμό και με τις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένα γήπεδα, θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμο το VAR στην αρχή του πρωταθλήματος, με το καλύτερο σενάριο να αναφέρει πως η χρήση του θα γίνει την 3η αγωνιστική, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε γήπεδα όπως το «Καραϊσκάκης» και το ΟΑΚΑ δεν υπάρχει δυσκολία ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, όπως επίσης και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς.

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για εγκαταστάσεις όπως εκείνες σε Ξάνθη, Βόλο, Ηράκλειο και Περιστέρι. Οι επιτελείς της FIFA θα επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών σε διαδικασία που απαιτεί δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωσή της και εφόσον δεν διαπιστώσουν πρόβλημα θα δοθεί η απαραίτητη πιστοποίηση.

Την ίδια στιγμή, η προετοιμασία των γραφείων στο Μαρούσι όπου θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΚΕΔ συνεχίζεται. Όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης του VAR για το οποίο η συμφωνία είναι πενταετούς διάρκειας, αυτό θα αγγίξει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

To Top