Πικέ: “Αυτό που ζούμε στο ποδόσφαιρο είναι καπιταλισμός στην πιο σκληρή του μορφή”

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για την απόπειρα της European Super League, παραδέχτηκε πως χρειάζονται βελτιώσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά την ίδια ώρα κατακεραύνωσε την προσπάθεια των 12 ισχυρών.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να ήταν ανάμεσα στις 12 ομάδες που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία της European Super League, αλλά ο Ζεράρ Πικέ ήταν κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία της.

Ο αρχηγός των Καταλανών σε δηλώσεις του μίλησε με σκληρά λόγια για την προσπάθεια που έγινε παρά το γεγονός πως παραδέχτηκε ότι πρέπει κάτι να αλλάξει στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: “Στην αρχή θα έλεγαν πως θα μείνουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Αλλά όσο θα περνούσαν τα χρόνια και επειδή από πίσω τους είναι επενδυτικά funds και τράπεζες, τότε θα έβλεπαν πως είχαν ζημιές και θα αποφάσισαν να βάλουν τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα. Και έτσι θα έπαιρναν κέρδη από τα πρωταθλήματα. Και αν βλέπει κανείς τα νούμερα, θα διέλυαν το σύστημα. Αυτό που φέρνει τα έσοδα στα πρωταθλήματα. Αυτό θέλουμε για το ποδόσφαιρο; Η Σεβίλλη, η Βαλένθια, η Έβερτον, η Λέστερ, η Νάπολι να εξαφανιστούν; Γιατί αυτό θα γίνονταν.

Είναι προφανές πως το μοντέλο που ισχύει τώρα πρέπει να αλλάξει, αλλά να βρεθεί μία ισορροπία για τους όχι και τόσο μεγάλους. Πρέπει η UEFA αλλά και η La Liga να ενισχύουν τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών. Ίδιες ψήφοι, ίδιο εισόδημα. Αλλά η ESL θα διέλυε όλο το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου. Αυτό που ζούμε στο ποδόσφαιρο, είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας: Καπιταλισμός στην πιο σκληρή του μορφή. Πρέπει να βρούμε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο”.

To Top