ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πικέ: «Δεν υποστηρίζω την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας»

Τον έχουμε δει να επιδεικνύει υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο κατά την ανάκρουση του ισπανικού εθνικού ύμνου και να αφαιρεί από την φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος τα χρώματα της σημαίας της χώρας γιατί τον… ενοχλούσαν τα μανίκια. Έχει δηλώσει φανατικός λάτρης της Μπαρτσελόνα και φυσικά της Καταλονίας. ΟΠ Ζεράρ Πικέ όμως είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην μπλέκει σε (πολύ) βαθιά νερά.

«Δεν έχω πει ποτέ ότι είμαι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας» διευκρίνισε και συνέχισε εξηγώντας: «ένας αθλητής επιπέδου θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα αν έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Παρ’ όλα αυτά ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι πολιτική και αθλητισμός συνδέονται άμεσα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι ψέμα αν κάποιος ισχυρίζεται το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι πως ο 29χρονος αμυντικός έχει ουκ ολίγες φορές προκαλέσει με τις πράξεις και τα λόγια του κυρίως την μεγάλη αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ακόμα και γι’ αυτό έχει την κατάλληλη δικαιολογία: «Παραδέχομαι πως μου αρέσει να προβοκάρω και απολαμβάνω την ένταση. Όμως αν δεν υπήρχε το ντέρμπι Μπάρτσα-Ρεάλ, το ποδόσφαιρο δεν θα ήταν το ίδιο».

To Top