Πιλίδης: Εχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ομοσπονδίας πάλης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης στα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο Γιώργος Πιλίδης, σε σχέση με τη συγκρότηση της ομάδας για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η πρώτη δικαστική διαμάχη (θα ακολουθήσουν κι άλλες) μεταξύ του Γιώργου Πιλίδη και της ομοσπονδίας της πάλης, βρήκε «νικήτρια» την ΕΛΟΠ.

Ο νεαρός πρωταθλητής είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να ακυρωθεί η ομάδα των Μεσογειακών Αγώνων, θεωρώντας ότι αδίκως δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτήν. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε ωστόσο τόσο το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, όσο και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν συνολικά άλλοι οκτώ αθλητές μαζί με τον Πιλίδη.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν πως από την στιγμή που δεν κατέβηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (που ήταν αγώνας πρόκρισης για τους Μεσογειακούς, αλλά έκαναν διαμαρτυρία κατά της ομοσπονδίας αντί να αγωνιστούν) έθεσαν ουσιαστικά εαυτόν εκτός Οράν.

«Ασφαλώς, στην επιλογή του πρώτου των καθ’ ων [της Ομοσπονδίας], όπως άλλωστε συνομολογεί και το ίδιο, προσμέτρησε και η εμπλοκή των αιτούντων, που επίσης δεν την αρνούνται, στη ματαίωση των Πανελληνίων Αγώνων στο Κιλκίς, γεγονός απολύτως αναμενόμενο, διότι οι αιτούντες, επιδιώκοντας για τους δικούς τους λόγους τη μη διεξαγωγή των αγώνων που επρόκειτο να αποτελέσουν το μόνο αντικειμενικό και θεσμοθετημένο κατά τα ανωτέρω κριτήριο επιλογής των αθλητών για τους Μεσογειακούς Αγώνες, ουσιαστικά έθεσαν τον εαυτό τους εκτός της διαδικασίας αυτής. Πέραν τούτου, ωστόσο, η επιλογή των εν τέλει επιλεγέντων αθλητών δεν είναι αυθαίρετη αλλά ερείδεται, δεδομένης της ματαίωσης των ως άνω αγώνων του 2022, στη σειρά κατάταξης των αθλητών (τρεις πρώτοι) στους αμέσως προγενέστερους πανελλήνιους αγώνες του 2021, κριτήριο που άπαντες πληρούν, σε αντίθεση με τους αιτούντες, από τους οποίους το πληρούν μόνο οι δεύτερος, τέταρτος, έβδομος και όγδοος από αυτούς, όπως προκύπτει από την επισκόπηση των καρτελών τους» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, όπως αναφέρει η ΕΛΟΠ σε ανακοίνωσή της.

To Top