ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση στο θέμα του Παλέ!

Με τα σημερινά δεδομένα για τον κορωνοϊό και τις εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί το φθινόπωρο μοιάζει απίθανο το σενάριο να υπάρχουν φίλαθλοι σε αγώνες μπάσκετ, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν.  Αυτό το δεδομένο κάνει ακόμα πιο αναγκαία την εύρεση λύσης στο θέμα της χρήσης του Παλέ.

Ο Άρης κατά πάσα πιθανότητα θα στερηθεί έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας και τα απλά εισιτήρια για μια σειρά αγώνων. Είναι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη πηγή εσόδων που έχει η ΚΑΕ και θα υποστεί μια μεγάλη μείωση, εφόσον οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι θα απαιτείται από τη λίγκα να υπάρχουν 60+140 χιλιάδες ευρώ “δεσμευμένα” τουλάχιστον έως τα τέλη Μαρτίου (τότε θα απελευθερώνονται τα 140.000 ευρώ της εγγυητικής) και ότι ο Άρης είχε μέχρι πέρσι δεσμευμένα από τον ΕΣΑΚΕ τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου του και της χορηγίας πρωταθλήματος για να δίνονται για το ενοίκιο της χρήσης του Παλέ, αντιλαμβάνεται πως αυτό πρέπει να αλλάξει φέτος, ό,τι και να γίνει.

Πώς θα γίνει; Με την επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας για την χρήση του Παλέ με την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο Άρης δεν μπορεί να πληρώνει 180.000 ευρώ ενοίκιο τον χρόνο, όταν σε άλλες ομάδες πληρώνει το κράτος ακόμα και το πετρέλαιο θέρμανσης…

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις έχουν γίνει και με τη διοίκηση του Γουλιέλμου και με τη διοίκηση του ΑΣ Άρης, με τις ηγεσίες του αθλητισμού των δύο τελευταίων κυβερνήσεων. Λύση προς το παρόν δεν έχει δοθεί και αυτό βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση πλέον…

To Top