ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιο κοντά στο 19ο ο Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε σε straight sets το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Big Four στα ημιτελικά του Wimbledon!

Ο Ελβετός θρύλος πήρε τη νίκη με 6-4, 6-2, 7-6(4) σε βάρος του 26χρονου Καναδού (Νο.7) και πέρασε στην τετράδα της ιστορικής διοργάνωσης για 12η φορά στην καριέρα του (42η σε Grand Slam).

Με Άντι Μάρεϊ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ εκτός, είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου!

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοί του έχουν αποκλειστεί. Το θέμα είναι ότι η απόδοσή του είναι τέτοια, που δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του κόψει τον δρόμο…

Ο επόμενος που θα το επιχειρήσει είναι ο Τόμας Μπέρντιχ, που είδε τον Νόβαν Τζόκοβιτς να εγκαταλείπει την αναμέτρησή τους στις αρχές του δεύτερου σετ.

Πέρυσι ο Ράονιτς είχε καταφέρει να σταματήσει τον 35χρονο τενίστα, όμως φέτος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά…

Η διαφορά επιπέδου ήταν τόσο μεγάλη, που ο Φέντερερ προηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και σε μόλις 59 λεπτά με 2-0 σετ!

Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Ράονιτς μπήκε πιο δυναμικά και άρχισε να απειλεί το σερβίς του Φεντ, το οποίο… ούτε που έβλεπε στα δύο πρώτα σετ!

Στο 4-3, μάλιστα, είχε τέσσερα σετ πόιντ τα οποία έσωσε… ηρωικά ο Φέντερερ, μέσα σε αποθέωση από το Centre Court.

Το σετ πήγε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Ράονιτς κατάφερε να προηγηθεί με 3-0! Με πέντε συνεχόμενους πόντους, ωστόσο, ο Φεντ έφερε τα πάνω κάτω και πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4.

Σέρβιρε, λοιπόν, με επιτυχία και καθάρισε την πρόκριση, την οποία πανηγύρισε με μεγάλη ένταση. Ξέρει, φυσικά, ότι ο δρόμος για το 19ο είναι πλέον ορθάνοιχτος…

Για την ώρα, μπροστά του είναι ο Μπέρντιχ, κόντρα στον οποίο έχει 18 νίκες σε 24 αγώνες και τρέχει ένα σερί 7-0.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Μάριν Τσίλιτς και Σαμ Κουέρι, οπότε καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Θυμίζουμε, πάντως, ότι ο 28χρονος Κροάτης, που είναι σε τρομερή φόρμα, είχε σταματήσει τον Φέντερερ στα ημιτελικά του US Open 2014 και στη συνέχεια πήρε τον τίτλο…

Φέτος, βέβαια, ο βασιλιάς μετράει 29 νίκες και μόλις δύο ήττες, ενώ έφτασε στα ημιτελικά του Wimbledon χωρίς να έχει χάσει σετ. Αριθμοί που αρκούν για να δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Πηγή: sdna.gr

To Top