Πιπελίδης: «Με ισορροπημένη διαιτησία, ίσως να κερδίζαμε»

Το άσχημο αποτέλεσμα της πρεμιέρας για την ανδρική ομάδα χάντμπολ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό, σίγουρα δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Ο προπονητής του Άρη, Ευθύμης Πιπελίδης, σχολίασε στο PRESSARIS την ομολογουμένως κακή διαιτησία του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας, ενώ παράλληλα στάθηκε στην από εδώ και έπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2.

«Στη Νάουσα έγινε χωρίς αμφιβολία ένα παιχνίδι επιπέδου Α1. Αγωνιστήκαμε σε ένα γήπεδο, το οποίο η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μία δυνατή έδρα που ασκεί μεγάλη πίεση σε κάθε αντίπαλο. Εμείς, αν και είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας προς το τέλος, με αποτέλεσμα να έρθει το αποτέλεσμα που ήρθε. Σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο και τα σφυρίγματα της διαιτησίας, που ήταν προκλητικά πολλές φορές και έφεραν εκνευρισμό στην ομάδα. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν είχαμε μία ισορροπημένη διαιτησία», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο τεχνικός του Άρη, ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του, ενώ παράλληλα εντόπισε την ?αχίλλειο πτέρνα? της ομάδας: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε κάτω από καθεστώς πίεσης, γεγονός που δεν καταφέραμε στον πρόσφατο αγώνα και μας στοίχισε. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, αλλά πρέπει να δουλέψουμε τη συνοχή μας μέσα στο παιχνίδι. Βρισκόμαστε στο επίπεδο του 70% μέχρι στιγμής και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι παίκτες είναι ακόμα ξένοι μεταξύ τους και την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα στην Α2 είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τη Β? Εθνική, όπου και αγωνιζόταν η ομάδα πέρυσι».

Το έργο του Άρη από εδώ και πέρα σίγουρα δεν προδιαγράφεται εύκολο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες, δύο εκ των οποίων θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τον κ. Πιπελίδη: «Ο Ζαφειράκης Νάουσας και ο Φοίβος Συκεών είναι δύο ομάδες που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις άλλες. Η μεν πρώτη διαθέτει την εμπειρία, ενώ η δεύτερη τη συνοχή. Στη Νάουσα, μάλιστα, αγωνίζονται τέσσερις παίκτες που πέρυσι συμμετείχαν στην Α1 κατηγορία. Ένας εξ αυτών, ο Καραγεωργίου, είχε αναδειχθεί πριν τρία χρόνια σε πρώτο σκόρερ της Α1. Το πρωτάθλημα, βέβαια, είναι μακρύ και εμείς έχουμε το χρόνο, ώστε να βελτιωθούμε».

Το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αλέξανδρο Αξιούπολης θα είναι η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για τον Άρη, που επιζητά να ανακάμψει άμεσα. «Πρόκειται για ένα διαφορετικό ματς σε σχέση με το προηγούμενο. Θα είναι δύσκολο, όπως και κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις αναμετρήσεις με την ανάλογη σοβαρότητα, εφόσον θέλουμε να σημειώνουμε πρόοδο σε αυτό που κάνουμε. Την Κυριακή θέλουμε όχι μόνο να κερδίσουμε, αλλά και να παρουσιάσουμε καλή απόδοση αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα της συνοχής μας».

To Top