«Πισωγύρισμα η ενδεχόμενη μεταβίβαση των μετοχών»

Μία ημέρα μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του στο PRESSARIS, ο νομικός σύμβουλος του ΑΣ Άρης, Χρήστος Γρόλλιος, κατέθεσε εκ νέου την άποψή του για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Κοινωνίας Μελών Άρη σε κάποιο άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Χρήστος Γρόλλιος ανέφερε αρχικά: «Αν γίνει τελικά κάτι τέτοιο, θα είναι σαν να αλλάζουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει ως λαός του Άρη τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως ξέρετε, ως Άρης είχαμε άσχημες εμπειρίες τα προηγούμενα χρόνια, είχε βγει ο κόσμος της ομάδας στους δρόμους και είχαμε πει από τότε να προχωρήσουμε σε μια σωστή διαχείριση των εσόδων της ομάδας, τα οποία θα ήταν αρκετά για να μπορούν Αρειανοί να χειρίζονται τις τύχες της ομάδας και να μην έχουμε παρόμοια προβλήματα.
Τα βασικά προβλήματα ήταν το οικονομικό και το μετοχικό, με την υπαγωγή στο άρθρο 44 λύθηκε σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας και ο ΑΣ Άρης στην συνέχεια πήρε τις μετοχές. Θα μπορούσε τότε η ομάδα να προχωρήσει με σωστή διαχείριση των εσόδων της και με τον εξορθολογισμό των εξόδων. Παράλληλα, να γινόταν μια προσπάθεια για την δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι μια οικογένεια, θα εκφράζει τον κόσμο, που με την σειρά του θα στήριζε όλη την προσπάθεια που ξεκινούσε».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «πισωγύρισμα» την ενδεχόμενη μεταβίβαση των μετοχών: «Θα κάνουμε λοιπόν πολλά βήματα πίσω αν μεταβιβαστούν τώρα οι μετοχές σε κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο επίσημα δεν έχει τεθεί αλλά υπάρχει μια έντονη συζήτηση τελευταία για αυτό το ενδεχόμενο. Ο ΑΣ Άρης και η Κοινωνία Μελών Άρη ως θεματοφύλακες του συλλόγου θα πρέπει να το διαφυλάξουν αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως κάθε μεταβίβαση μετοχών δεν μπορεί να γίνει απ’ ευθείας αλλά μέσω μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, άλλος δρόμος δεν υπάρχει για να αλλάξουν χέρια οι μετοχές».

Σε ερώτηση για το πόσο εφικτό είναι να βάλει κάποιος άμεσα χρήματα και να πάρει την ομάδα, διευκρίνισε: «Αυτό εξαρτάται ανάλογα με το ποσό που θα ζητά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με την μειωμένη συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων. Τότε αν το ποσό καλυφθεί εξ ολοκλήρουν από έναν, γίνεται, για παράδειγμα αν γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκ ευρώ και τα βάλει κάποιος, τότε αυτόματα αποκτά το 50% των μετοχών του Άρη».

Καταλήγοντας, ο κ. Γρόλλιος είπε: «Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην διαχειρίση από εδώ και πέρα, λόγω των χρεών. Πιστεύω ότι όσοι συμμετείχαν σε οικονομικές αποφάσεις από το 2004 έως σήμερα, έσφαλαν αλλά δεν είναι τώρα η ώρα για τον καταλογισμό των ευθυνών. Από εδώ και πέρα η διοίκηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και δεν θα χρεώνει την ομάδα ώστε να μειώνονται τα χρέη. Η Κοινωνία Μελών Άρη έχει περίπου 10 χιλιάδες μέλη εγγεγραμμένα και θα πρέπει να πειστούν όλοι ώστε να ενεργοποιηθούν πάλι, αυτό είναι επίσης ένα από τα ζητούμενα αυτής της περιόδου».

*Οι δηλώσεις του Χρήστου Γρόλλιου έγιναν στον «Libero FM 107.4»

To Top