Πλέι άουτ: Τα τέσσερα βασικά ερωτηματικά για την Ξάνθη, παραμένει στον αέρα η έναρξή τους

Προκύπτουν τέσσερα βασικά ερωτηματικά σχετικά με την Ξάνθη, μετά την σημερινή απόφαση και τα πλέι άουτ παραμένουν στον αέρα και συνεχίζει να είναι άγνωστο το πότε θα αρχίσουν.

Επειδή όπως είναι λογικό και εύλογο υπάρχει… βομβαρδισμός πληροφοριών και ο κόσμος έχει αρκετές απορίες από δύο υποθέσεις που ήδη έχουν… μπλέξει και έχουν μπερδευτεί όσο δεν θα πάει ας επιχειρήσουμε να δούμε το τι συζητήθηκε μες στο Δ.Σ. της Λίγκας και τι ερωτήματα υπήρξαν κυρίως για την Ξάνθη και σε σχέση με τα πλέι άουτ.

Πιο αναλυτικά τα όσα κατέγραψε το gazzetta.gr:

  • Νο1: Ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής. Αρκετές ομάδες αναρωτήθηκαν το εάν πρακτικά η Ξάνθη μπορεί και έχει δικαίωμα να μετάσχει στην φάση των πλέι άουτ καθώς της έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό της. Σύμφωνα με το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ δεν μπορεί πάντως. Η Λίγκα θέλει να το διερευνήσει και άλλο αυτό το ζήτημα.
  • Νο2: Οι μεταγραφές που έκανε η Ξάνθη τον Γενάρη μπορούν να αγωνιστούν στα πλέι άουτ; Εδώ υπάρχει ένα… κενό υπό την έννοια πως οι καταγγελίες και η έρευνα είχε… τρέξει μήνες πριν, οπότε έχει την σημασία του το πότε πρακτικά άρχισε να τελεί υπό έρευνα η Ξάνθη. Σαφή απάντηση επί τούτου δεν υφίσταται.
  • Νο3: Η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ – που ενδέχεται να βάλει εσπευσμένα συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη ή την Πέμπτη για τις σχετικές υποθέσεις των Ξάνθης και ΠΑΟΚ – με τι θα δικάσει; Θα δικάσει με βάση το δίκαιο της ΕΠΟ και τον Πειθαρχικό της Κώδικα ή με βάση την τροποποίηση που πέρασε, η οποία όμως βρήκε αντίθετες τις FIFA / UEFA; Η απάντηση του νομικού επιτελείου της ΕΠΟ είναι πως οι τακτικοί δικαστές δικάζουν με το δίκαιο της Ομοσπονδίας. Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν οι ποινές μπορεί να αλλάξουν προς το… χειρότερο.
  • Νο4: Ο Χρήστος Δάρας δήλωσε πως ο Πανιώνιος με την ΑΕΛ αλλά και ο Παναιτωλικός θα κάνουν εφέσεις για να πέσει η Ξάνθη. Πρακτικά μπορούν να το κάνουν; Η απάντηση είναι πως ναι σε σχέση με τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ γιατί είχαν κάνει εξαρχής πρόσθετες παρεμβάσεις επί της υπόθεσης. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι άλλες ΠΑΕ θα έχουν τέτοια δυνατότητα.
  • Όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν θα απαντηθούν προφανώς… σήμερα. Όμως σε σχέση με την Ξάνθη θέτουν μία σειρά ζητημάτων που οδηγούν τα πλέι άουτ στον… αέρα και έτσι συνεχίζει να είναι άγνωστο το πότε και κάτω από ποιές συνθήκες θα μπορέσουν να αρχίσουν…
To Top