Πλέι άουτ: Τρεις ισοπαλίες, “χαμένη” η Ξάνθη, ανάσες για Πανιώνιο, Παναιτωλικό

Τρεις ισοπαλίες, “χαμένη” η Ξάνθη, ανάσες για Πανιώνιο, Παναιτωλικό στα παιχνίδια που έγιναν σήμερα για τα πλέι άουτ.

Αναλυτικά:

ΛΑΜΙΑ – ΞΑΝΘΗ 0-0

«Σκούρα» τα πράγματα για την Ξάνθη, που βλέπει την Super League 2 να… πλησιάζει. Οι Ακρίτες φιλοξενήθηκαν από την Λαμία στο ΔΑΚ, για την 5η αγωνιστική των play out και κόλλησαν στο 0-0.

Ένα αποτέλεσμα, που τους φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν 23 πόντους και βρίσκονται ισόβαθμοι με Παναιτωλικό και στο +1 από τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Καραγεωργίου θα φιλοξενήσει τον Αστέρα, ενώ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λάρισα. Από την άλλη, το σύνολο της Φθιώτιδας έμεινε 4ο με 33 βαθμούς. Στο 29’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Βλαχομητρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λίγες οι φάσεις στην αναμέτρηση, με τις δυο ομάδες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Στο 52ο λεπτό το σουτ του Φοσέ κόντραρε και πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ ο Ντε Αμορίμ έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Επασί.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης):Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89’ Πλιάτσικας), Σάλιακας (58’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (82’ Ασίγκμπα), Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77’ Σόσα), Κασάδο, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (62’ Ντουρίτσκοβιτς), Κοβάτσεβιτς (46’ Γκαργκαλατζίδης), Τερκί (88’ Φασίδης), Μουλέν, Φόσε (62’ Κάστρο)

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0

Λάρισα και Πανιώνιος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο AEL FC Arena, για την 5η αγωνιστική των play out. Πολύ κρίσιμος αγώνας για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και έμεινε ολοζώντανη στην μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρίσκεται στην τελευταία θέση, με 22 πόντους και στο -1 από την Ξάνθη. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις δύο τελευταίες… στροφές, με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον Παναιτωλικό (23 βαθμοί, παίζει τώρα με Ατρόμητο) και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Περιστέρι, για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Από την άλλη, η Λάρισα παρέμεινε στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας μαζέψει 33 πόντους.

Οι Νεοσμυρνιώτες παραμένουν αήττητοι σε αυτή την διαδικασία, ενώ δίκαια φωνάζουν για την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε ο Ζαχαριάδης στον Ντομίνγκες, στο 31ο λεπτό του αγώνα.

Στο 14′, ο Οικονομίδης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Στο 31ο λεπτό, είχαμε ένταση στην αναμέτρηση, με τον Ζαχαριάδη να δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκες. Τα αίματα… άναψαν, με τον Έλληνα ρέφερι να αποβάλλει και τον Ζαμάνη από τον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Η Λάρισα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 58ο λεπτό, έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κότνικ έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Μάρκοβιτς δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν, με τον Κότνικ να κρατάει τον χρυσό βαθμό για τον Πανιώνιο.

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79′ Μούζεκ), Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46′ Ηλιάδης), Βινίσιους (59′ Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου

Πανιώνιος (Λ. Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης (34′ Ευαγγέλου), Μαξίμοβιτς (81′ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61′ Άρσε), Τσιλούλης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2

Η βραδιά των «χ» στα πλέι άουτ ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό να έρχονται ισόπαλοι 2-2. Στους 23 πόντους οι Αγρινιώτες, που είναι στο +1 από τον τελευταίο Πανιώνιο και στο -1 από την 12η Ξάνθη!

Η ομάδα του Μάκη Χάβου βρέθηκε δύο φορές στα… σχοινιά, ωστόσο αντέδρασε κι έδειξε ψυχικά χαρίσματα για να αποσπάσει την ισοπαλία (2-2) από τον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, αλλά στο 35’ ο Μουνιέ απάντησε με κεφαλιά.

Στο 60’, η ομάδα του Παντελίδη ανέκτησε το προβάδισμά της με πέναλτι του Μανούσου. Εντούτοις, για μια ακόμα φορά οι Αγρινιώτες ανταπέδωσαν, με τον νεαρό Κωνσταντόπουλο να σκοράρει στο ντεμπούτο του (62’).

Έτσι, ο Παναιτωλικός διεύρυνε το αήττητο σερί του (2-2-0) και ορίζει τη μοίρα του στη μάχη της παραμονής.

Οι συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς-Κατράνης, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο-Νάτσος (85’ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς-Ντε Πο, Ραμπέγιο (85’ Γιακουμάκης), Ενσικουλού (66’ Βέλλιος)-Μανούσος (78’ Ανδρούτσος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ-Κέβιν (26’ Παρράς), Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης-Ντάλτσιο(66’ Ταχάρ), Ντίαζ (Τσιγγάρας)-Μουνιέ, Ρόσα (78’ Αριγίμπι), Ντουάρτε-Μπαιροβιτς (78’ Άλβαρεζ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. Αστέρας 39

8. Ατρόμητος 38

9. ΑΕΛ 34

10. Λαμία 33

11. Βόλος 31

12. Ξάνθη 23

…………………………….

13. Παναιτωλικός 23

…………………………….

14. Πανιώνιος 22

* Ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Super League 2

** Ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου

Ξάνθη – Αστέρας  (19:15)

Βόλος – Ατρόμητος (19:15)

Πανιώνιος – Παναιτωλικός (19:15)

Λαμία – ΑΕΛ (19:15)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου

ΑΕΛ – Ξάνθη (19:15)

Αστέρας – Λαμία (19:15)

Ατρόμητος – Πανιώνιος (19:15)

Παναιτωλικός – Βόλος (19:15)

To Top