Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς και Ν.Κρήνης (photos)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμαριάς για να πει το «τελευταίο αντίο» στον Μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κύρου Προκοπίου.

Το παρών έδωσαν δεκάδες ιεράρχες, πατέρες της εκκλησίας αλλά και πιστοί. Επίσης, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στον ιερό ναό για να αποτίσει φόρο τιμής. Ανάμεσά τους ήταν η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) , Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδώσης Μπακογλίδης και η Βούλα Πατουλίδου.φωτο Σάββας Αυγητίδης

foto6 copy

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου. Στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως βρέθηκε η μπάντα του δήμου Καλαμαριάς καθώς και το Τρίτο Σώμα Στρατου που απέτησαν φόρο τιμής. Το σκήνωμα είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ήδη από χθες, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε για να αποχαιρετήσει τον Ποιμενάρχη του.

Υπενθυμίζεται ότι, τοποτηρητής της Μητρόπολης Καλαμαριάς τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και από την πρώτη στιγμή ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, τόσο για την σημερινή Εξόδιο Ακολουθία, όσο και για τις ανάγκες της Μητρόπολης το προσεχές διάστημα έως ότου εκλεγεί ο νέος Ποιμενάρχης.

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία στον Ναό της Μεταμορφώσεως το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και έγινε η ταφή.

φωτο Σάββας Αυγητίδης

φωτο Σάββας Αυγητίδης

 

Πηγή: karfitsa.gr

To Top