ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλήρης ανισορροπία στον… πλανήτη Άρη

Η αποχώρηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου από τον Άρη και η μετακόμισή του στην Αθήνα για την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές ότι σήμερα θα λυθεί το συμβόλαιο του διεθνή φόργουορντ με τον Άρη και ακολούθως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, καθώς σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για να γίνουν μεταγραφές Ελλήνων παικτών από μια ομάδα στην άλλη.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Στη προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μεταγραφή. Ο Βασιλόπουλος αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη κοινή συναινέσει, χαρίζοντας τουλάχιστον τρεις δόσεις συμβολαίου και φυσικά το υπόλοιπο συμβόλαιο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία ο Βασιλόπουλος έπαιξε στον Άρη για… ψίχουλα (ο μηνιαίος μισθός του ήταν 6.500 ευρώ), αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν ήρθε για τα χρήματα, αλλά για να παίξει και πάλι σε υψηλό επίπεδο.

Το τι άλλαξε στο μυαλό του και αποφάσισε να δρομολογήσει ο ίδιος το τέλος του από τον Άρη θα πρέπει να το εξηγήσει δημοσίως, θα είναι πολύ καλό για όλους να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Είναι η έβδομη αποχώρηση παίκτη μετά τους Δίπλαρο και τους πέντε Αμερικανούς που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι: Βον, Μπένσον, Μοράντ, Πέτγουεϊ, Γουίβερ.

Η αγωνιστική πραγματικότητα δείχνει μια ομάδα σε πλήρη ανισορροπία, καθώς προσπαθεί να βρει ταυτότητα έχοντας κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 11 αλλαγές πριν καν βγει ο πρώτος γύρος πρωταθλήματος, αφού έφυγαν επτά και ήρθαν τέσσερις!

Η οικονομική πραγματικότητα δείχνει μια τεράστια μείωση του μπάτζετ. Ο Άρης εξοικονομεί περισσότερα από 300.000 ευρώ, αν προστεθεί και το ποσό που θα έπρεπε να πάρει ο Βασιλόπουλος, αλλά αυτή η άτακτη διαφοροποίηση του ρόστερ κοστίζει και αγωνιστικά.

Είναι πολύ άσχημη εικόνα να βλέπει κανείς να συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν στον μπασκετικό Άρη από την ανυπαρξία της διοίκησης Λάσκαρη και τις κακές αγωνιστικές επιλογές, είναι όμως επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό, για να μειωθεί η οικονομική “τρύπα” της φετινής χρονιάς ώστε να μην χρεωθεί ακόμα (πολύ) περισσότερο η ΚΑΕ.

Βέβαια, τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και οι οφειλές (από τα συμβόλαια των παικτών της περσινής ομάδας) που δεν έχουν πληρωθεί, φτάνουν και… περισσεύουν και για το ban από τη FIBA και για να βάλουν θηλιά στον Άρη για τη συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα.

Είναι πράγματα που αν και Ιανουάριος θα πρέπει η ΚΑΕ και όποιοι λαμβάνουν (;) αποφάσεις να τα σκεφτούν – και να δράσουν – από τώρα.

To Top