Πλήρωσε ακριβά το μπλακ άουτ στο πρώτο ημίχρονο, πικρή ήττα (1-2) και καμπανάκι κινδύνου! (video)

Ο Άρης γνώρισε πικρή ήττα με σκορ 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 11η αγωνιστική, την πρώτη ήττα μετά από 37 χρόνια, πληρώνοντας ακριβά το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο, όπου έπαθε μπλακ άουτ!

Η κιτρινόμαυρη ομάδα αιφνιδιάστηκε για μια ακόμη φορά στην αρχή του παιχνιδιού και ήταν «εκτός αγώνα» στα πρώτα 40’, όταν δέχθηκε δυο γκολ και κινδύνεψε με τρίτο από τον επικίνδυνο ΠΑΣ. Ο Άρης «ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο, μπαίνοντας δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να «ξαναμπεί» νωρίς στο παιχνίδι με τον Γιαννιώτα, είχε ευκαιρίες για γκολ, όπως έφυγε τελικά χωρίς βαθμούς από το γήπεδο.

Μια ήττα που αφήνει πίσω βαθμολογικά τον Άρη, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου, μια και κάθε απώλεια, ειδικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο «σπίτι» του είναι σημαντική και επιζήμια.

Κακό ξεκίνημα

Οι κίτρινοι, οι οποίοι ξεκίνησαν με τέσσερις επιστροφές στην ενδεκάδα: Αγκάνθο, Κοέλιο, Καζναφέρης, Παπαστεριανός, για μια ακόμη φορά αιφνιδιάστηκαν με το «καλημέρα» και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο! Μόλις στο 3’ πήραν το «πρώτο μήνυμα» όταν ο Ντε Βισέντι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να πετύχει δυο γκολ «χτυπώντας» στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Στο 11’ με τον Ίλιτς και στο 27’με αυτογκόλ του Ψυχογιού. Το 0-2 προκάλεσε συναγερμό στον πάγκο του Άρη. Πασιαλής και Μπουγιουκλής έριξαν στο παιχνίδι στο 29’ τον Κανούλα αντί του Οικονομόπουλου θέλοντας να ενισχύσουν την κιτρινόμαυρη επίθεση.

Στο 30’ ο ΠΑΣ πετυχαίνει γκολ το οποίο ακυρώνεται (λάθος) ως οφσάιντ, ενώ δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις με αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίωρο εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τους κίτρινους.

Οι κίτρινοι βγήκαν μπροστά με αξιώσεις μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, αγγίζοντας το γκολ σε δυο περιπτώσεις με σουτ του (εξαιρετική ενέργεια) Αγκάνθο και Κανούλα.

Δεν δόθηκε πέναλτι και αποβολή

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε πολύ πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο. Στο 52’ο Δελφάκης αρνήθηκε πέναλτι-μαρς στον Γιαννιώτα σε ανατροπή από τον Φεγκρούς, ενέργεια η οποία έπρεπε να τιμωρηθεί και με κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων.

Μείωσε, αλλά…

Ο Άρης, όμως κατάφερε ένα λεπτό αργότερα στο 53′ με τον Γιαννιώτα να μειώσει σε 1-2 και να φωνάξει και πάλι “παρών” στο παιχνίδι! Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους κίτρινους. Το τεχνικό δίδυμο του Άρη έριξε στο παιχνίδι και τον Καπετάνο θέλοντας να αυξήσει την επιθετικότητα της ομάδας, η πίεση αυξήθηκε και χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με πρωταγωνιστή κυρίως τον Κανούλα.

Τα τελευταία λεπτά θύμισαν… ρώσικη ρουλέτα. Ο τεχνικός των κίτρινων τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ματς τον Τριανταφυλλάκο, ωστόσο, ο Αρης δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ ακόμα. Ο Άρης πίεζε, βγήκε όλος μπροστά, ο ΠΑΣ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να «χτυπήσει», χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ.

Το τελικό 1-2 αφήνει πίσω βαθμολογικά τον Άρη, ο οποίος καλείται να μαζέψει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης αυτού στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Πολλά λάθη από τον Δελφάκη, τα περισσότερα σε βάρος των κίτρινων, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του 52’ στο πέναλτι πάνω στον Γιαννιώτα και αποβολή στον Φεγκρούς.

 ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (29’ Κανούλας), Καζναφέρης (84’ Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (64’ Καπετάνος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγρκούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζιμόπουλος, Ίλιτς (80’ Γιάκος), Γεωργίου, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (92’ Πατσατζόγλου), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (63’ Αυγενίκος), Κοροβέσης.

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του σημερινού αγώνα

To Top