ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλήρωσε την απειρία του αλλά το πρώτο δείγμα ήταν θετικό

Μεγάλο ρόλο στην απώλεια της νίκης-πρόκρισης στο χθεσινό παιχνίδι του Άρη για το Κύπελλο έπαιξε η απειρία των παικτών του Γιάννη Καστρίτη.

Σε κρίσιμα σημεία στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τη Λάρισα οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν κρίσιμα λάθη, απόρροια ενδεχομένως και της έλλειψης εμπειρίας και παραστάσεων, ιδιαίτερα από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Άρης προηγήθηκε με 57-50 και 60-53, όμως στη συνέχεια τα απανωτά λάθη και το… κρεσέντο του Ζάρα έφεραν  το παιχνίδι στα ίσια. Και στην τελευταία ωστόσο κρίσιμη φάση του αγώνα που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, Τζούστον και Κάουαν δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο πρώτος με ένα άτσαλο φάουλ, ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στη Λάρισα.

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό πάντως το δείγμα της συνολικής εμφάνισης του Άρη κρίνεται θετικό, ειδικά από την στιγμή που απουσίαζε ο τραυματίας Σταύρος Σχίζας, ενώ εκκρεμεί η απόκτηση του βασικού σέντερ.

Κάουαν (16π.), Χάνλαν (14π.) και Γουίλιαμς (17π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Άρη σε ακόμα ένα παιχνίδι, δείχνοντας πως αυτοί θα είναι που θα… τραβήξουν κουπί επιθετικά. Θετικά στοιχεία και από τους Νετζήπογλου, Λόκετ, ενώ η κυκλοφορία της μπάλας από τους «κιτρινόμαυρους», ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, και η ενεργητική άμυνα σε πολλά σημεία απέδωσε καρπούς.

Ο νέος Άρης έδειξε κάτι διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον για τον κόσμο συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν και με περισσότερη δουλειά μέσα στη σεζόν και μεγαλύτερη ωριμότητα μπορεί να έχει μια… ήσυχη αγωνιστικά χρονιά.

To Top