ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Πλήρωσε” την κακή αμυντική λειτουργία, καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο

Η κακή αμυντική λειτουργία του Άρη, απόρροια της οποίας ήταν και το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο δεν του επέτρεψαν να είναι ανταγωνιστικός, μετά την πρώτη περίοδο.

Οι 90 πόντοι που δέχθηκαν οι κιτρινόμαυροι είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση, μετά το παθητικό των 93 πόντων από την Γκραν Κανάρια στην Ισπανία (οι περισσότεροι είναι οι 99 της Ουλμ στον αγώνα του “Nick Galis Hall”, σ’ ένα παιχνίδι, όμως, που κρίθηκε στην παράταση).

Το επιμέρους σκορ 31-16 στο τρίτο δεκάλεπτο έσβησε κάθε ελπίδα, που μπορεί να υπήρχε για κάτι καλό, με την τελευταία περίοδο να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Οι δύο παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του σέντερ για τους πρωταθλητές Ρουμανίας, ο Αντρίγια Στιπάνοβιτς (16 π.) και ο Εμμάνουελ Κάτε (18 π.) πέτυχαν μαζί 34 πόντους, με 15/20 δίποντα κι ενώ όλη η Κλουζ τελείωσε την αναμέτρηση με 26/40 δίποντα (ποσοστό 65%) και 7/16 τρίποντα (ποσοστό 43,8%) και 23 ασίστ.

Ο Άρης δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, γιατί εμφανίστηκε ανέτοιμος πνευματικά και σωματικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

To Top