ΑΠΟΨΕΙΣ

Πλήρωσε την ποδοσφαιρική του αφέλεια και τα λάθη του! Ψηλά το κεφάλι, βελτίωση των αδυναμιών… χθες

Ο Άρης πλήρωσε πικρά την ποδοσφαιρική του αφέλεια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχασε ένα παιχνίδι, όπου ακόμη και η ισοπαλία θα τον άφηνε απογοητευμένο και προσγειώθηκε απότομα, με δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα είχε ενθουσιασμό στην αρχή, ευτύχησε να προηγείται με 1-0 από τα… αποδυτήρια, αλλά αντί να εκμεταλλευτεί αυτό πλεονέκτημα, οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και μετά το 2ολεπτο έδωσε “γήπεδο” στον αντίπαλο και είχε ένα μέτριο 25λεπτο στο πρώτο μέρος. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ και δικαιούται να έχει παράπονα για το πέναλτι που σφύριξε ο Ιταλός στον Τζανακάκη και την δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έδειξε στον Πρίγιοβιτς.

Σημαντική η απώλεια του Βέλεθ. Η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και την δυνατότητα να δημιουργεί παιχνίδι από την άμυνα. Θα ήταν σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι, εάν ο Ισπανός ήταν “μέσα” σε όλο το 90λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κορυφώθηκε η ποδοσφαιρική… αφέλεια του Άρη. Μπήκε καλύτερα, ήταν πιο δημιουργικός, ειδικά μετά την είσοδο του Ματίγια, έχασε ευκαιρίες και το πέναλτι με τον Γιουνές που θα μπορούσε να αλλάξει υπέρ του τις ισορροπίες και να πάρει την νίκη. Ο Τυνήσιος όπως και ο Ντιγκινί (ειδικά στο ξεκίνημα, αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο Γιουνές, προτίμησε να σουτάρει…), θα μπορούσαν να γίνουν… ήρωες, αλλά κλότσησαν τις ευκαιρίες αυτές.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, το… άστρο του φετινού ΠΑΟΚ  (o οποίος έχει σχεδόν το δεκαπλάσιο μπάτζετ σε σχέση με τον Άρη) εμφανίστηκε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ που δημιουργεί μόνο πικρία στους κιτρινόμαυρους. Σίγουρα, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την τύχη με το μέρος της, αλλά ο Άρης έδειξε αδυναμίες, βασικά στελέχη του, όπως π.χ. ο Μπάσα είναι εκτός φόρμας, λείπει η ποιότητα του Μαρτίνες κ.α. και καλείται να δουλέψει πάνω σε αυτές… χθες, για να τις διορθώσει και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα.

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτήν την ομάδα, αρκεί να μην την πιάσει πανικός και τρικυμία. Η στήριξη επιβάλλεται και είναι δεδομένη. Ο κόσμος μπορεί να γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, έφυγε πικραμένος, αλλά γνωρίζει ότι μπορεί να έχει ψηλά το κεφάλι. Δεν του άξιζε τέτοιο αποτέλεσμα, δεν έχει να φοβηθεί τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και περιμένει να δει άμεσα βελτίωση για να μείνει ο Άρης στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας… Το κέρδος είναι ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Άρης επέστρεψε δυναμικά!

ΥΓ1: Σημαντική η επισήμανση Ερέρα, ότι ο Άρης στο δεύτερο γύρο θα είναι θεαματικά καλύτερος. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ο ίδιος πάντως, έχει σημαντικές ευθύνες. Όπως και στις νίκες, έτσι και στις ήττες. Δυστυχώς δεν τον ενδιαφέρει το ισόπαλο αποτέλεσμα, πάει για όλα η τίποτα.
Και αυτό έχει στοιχίσει ξεκάθαρα.

ΥΓ2: Ο Γιουνές βρέθηκε στο επίκεντρο για το χαμένο πέναλτι, δεν πήρε “μπάλες”, δεν του ταίριαζε και το χθεσινό παιχνίδι. Συνολικά είναι πικρή αλήθεια, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του φορ τον Ιανουάριο. Όπως και ενίσχυση στα άκρα της άμυνας, πέρα από την θεαματική βελτίωση που έχουν δείξει οι Τζανακάκης, Βαλεριάνος.

ΥΓ3: Μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς για μια ακόμη φορά από τον κόσμο του Άρη…

To Top