ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Πλήρωσε” το καταστροφικό μπλακ άουτ και την μεσοαμυντική καθίζηση

Ο Άρης γνώρισε μια βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, η οποία θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, εάν ο Κουέστα δεν “έσβηνε” το πέναλτι του Φορτούνη στις καθυστερήσεις… Είχε βέβαια προηγηθεί το αγωνιστικό “σβήσιμο” της κιτρινόμαυρης ομάδας, το μπλακ άουτ, ακριβώς στο διάστημα εκείνο που είχε πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την ολική ανατροπή μέσα στο “Γ.Καραϊσκάκης”.

Ο Άκης Μάντζιος επιχείρησε ένα ακόμη τρικ στο χθεσινό ντέρμπι, όπως είχε κάνει και στην Τούμπα… Έδωσε φανέλα βασικού στον Ματαρίτα, πέρασε τον Σουλεϊμάνοφ σε ρόλο πίσω από τον Μορόν και τοποθέτησε τον Οντουμπάτζιο ως δεξί εξτρέμ. Εκ του αποτελέσματος αυτό δεν λειτούργησε, ο Άρης δέχθηκε το 1-0 – ναι μεν από μια άτυχη στιγμή στο αυτογκόλ του Μπράμπετς- αλλά ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο είχε ρόλο… κομπάρσου στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πιο ορθολογική αντιμετώπιση με το πέρασμα του Πάρντο ως επιτελικού μέσου και την επιστροφή του Σουλεϊμάνοφ στο δεξί άκρο της επίθεσης άνοιξε διάπλατα το φως στο τούνελ. Μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης έκανε δυο υποδειγματικές αντεπιθέσεις. “Χτύπησε” στο 47′ με τον… κεραυνό του Ισπανού και έξι λεπτά αργότερα, αφού “έκρυψαν” την μπάλα Σουλεϊμάνοφ και Νταρίντα, ο τελευταίος σημάδεψε το δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για την ολική ανατροπή…

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το φως στο τούνελ… έσβησε, ο Άρης αντί να κάνει το 2-1, έχασε τον δρόμο και υπέστη μια ολική καθίζηση, “πληρώνοντας” τα μεγάλα μεσοαμυντικά κενά του. 

Χθες οι κιτρινόμαυροι είχαν ένα κρας τεστ υψηλών απαιτήσεων, όμως έδειξαν ότι έχουν πολύ δρόμο ακόμη να διαβούν για να είναι ανταγωνιστικοί και μέσα στην πρώτη πεντάδα για να διεκδικήσουν νίκες και διακρίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης συνεχίζει να πληρώνει τα λάθη του καλοκαιριού και την ελλειπή προετοιμασία της ομάδας.

Ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε βέβαια ότι: “Μετά το τρίτο γκολ καταρρεύσαμε. Δεν είμαστε σε επίπεδο να ανταπεξέλθουμε σε υψηλό τέμπο. Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί ήταν η κατάρρευση που ήρθε μετά το 3-1” δείχνοντας σε ποιο βαθμό βρίσκεται η ομάδα, αν και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας υποστηρίζοντας ότι: “Η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει με τη δουλειά και τον χρόνο. Η διακοπή θα μας βοηθήσει. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν παίξει καθόλου…”.

Ο αγώνας της Κυριακής με την Κηφισιά αποκτάει τη δική αξία. Ο Άρης θέλει πάση θυσία την νίκη για να μπει με καθαρό μυαλό στη τριών εβδομάδων διακοπή, κατά την οποία θα πρέπει να δουλέψει σε πολλούς τομείς.

 

To Top