ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πλαβούκος: Η επιστροφή στον Άρη, ο Τσιώλης και ο… Διούδης

Ο Άκης Μάντζιος ανακοινώθηκε χθες από τον Άρη, όπως και οι δύο νέοι συνεργάτες του, με έναν παλιό γνώριμο να επιστρέφει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο λόγος για τον Γιάννη Πλαβούκο που ετοιμάζεται για την δεύτερη θητεία του στους “κιτρινόμαυρους”, μετά το 2011.

Είχε αντικαταστήσει το καλοκαίρι του 2011 τον επί 4,5 χρόνια προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Ριμπέιρο Ουέλερσον, ο οποίος επέστρεψε στη Βραζιλία για οικογενειακούς λόγους. Ο Σάκης Τσιώλης συνεργάστηκε μαζί του στον Θρασύβουλο, του ζήτησε να τον βοηθήσει στον Άρη και αυτός δέχθηκε αναλαμβάνοντας τους γκολκίπερ της ομάδας.

Ο Γιάννης Πλαβούκος γεννήθηκε 18 Φεβρουαρίου 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε τερματοφύλακας σε Αχαρναϊκό, Ρόδο, Θρασύβουλο, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την προπόνηση τερματοφυλάκων από το 1999. Η αρχή σαν προπονητής τερματοφυλάκων έγινε στον Θρασύβουλο, ακολούθησαν Καβάλα, Άρης, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Πανθρακικός και Λεβαδειακός. Ο Γιάννης Πλαβούκος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους τερματοφύλακες όπως οι: Διούδης, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Ανέστης, Τσιντώτας.

Μάλιστα, είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον Σωκράτη Διούδη, καθώς είχε καταλάβει το ταλέντο του και ήθελε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στην βελτίωσή του.

Ο Πλαβούκος ήταν ο τελευταίος «παραμένοντας» από το τιμ του Σάκη Τσιώλη ο οποίος μάλιστα του είχε προτείνει να μείνει στην ομάδα, παρά τη δική του φυγή, καθώς δεν επρόκειτο να τον συμπεριλάβει στο πλάνο της επόμενής του ομάδας, που όπως αποδείχθηκε είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Ωστόσο η περαιτέρω συνεργασία Πλαβούκου – Αρη, δεν μακροημέρευσε. Αντικαταστάθηκε από τον Πολωνό, Γκρεγκόρ Κουρτζιέλ, επιλογή του Μίχαλ Πρόμπιερζ

To Top