Πλαγάκος: «Όταν είσαι στον Άρη οφείλεις να στοχεύεις ψηλά»

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ διανύει το στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεών της για το φετινό πρωτάθλημα, που έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου. Ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Πλαγάκος, μίλησε στο PRESSARIS για την προσπάθεια που γίνεται και η οποία ξεκινά κατά κύριο λόγο από τις ακαδημίες.

«Διαθέτουμε μία καινούρια ομάδα, η οποία βασίζεται σε νεαρές κοπέλες 18 – 20 ετών», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Διατηρήσαμε από το περσινό σύνολο τρία κορίτσια, τη βασική μας πασαδόρο, μια κεντρική και μία ακραία, και από εκεί και έπειτα κάναμε τις απαραίτητες προσθήκες. Αποκτήθηκαν, επίσης, δύο παίκτριες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες διαθέτουν περισσότερη εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη».

Σε ερώτηση για το αν η άνοδος στην Α1 αποτελεί αυτοσκοπό για την ομάδα, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι η περσινή χρονιά μας άφησε πικρή γεύση. Πέρυσι δεν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά το γεγονός ότι ήμασταν σταθερά στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος και δεν τα καταφέραμε, σαφώς και μας στεναχώρησε. Φέτος θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ένα προς ένα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Βέβαια, όταν είσαι στον Άρη κοιτάζεις πάντα ψηλά και στοχεύεις στο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια».

Όσον αφορά τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια των κοριτσιών, ο κ. Πλαγάκος ανέφερε: «Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να πούμε ότι έχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο μας. Ο υποβιβασμός της προπέρσινης χρονιάς αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, στεναχώρησε τους φιλάθλους μας. Έχουμε την υποστήριξή τους, αλλά όχι στο βαθμό που θα θέλαμε. Όταν αγωνιζόμασταν στα Βασιλικά η κατάσταση ήταν εκ των πραγμάτων πιο δύσκολη λόγω της απόστασης. Ο κόσμος μας βοηθά. Δε θέλουμε να είμαστε αχάριστοι, αλλά σίγουρα ζητάμε κάτι περισσότερο».

Η προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα των ακαδημιών ήταν κάτι ακόμα στο οποίο στάθηκε ο κ. Πλαγάκος, λέγοντας: «Γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια στις ακαδημίες με στόχο να αναδείξουμε τις δικές μας αθλήτριες, οι οποίες θα στελεχώσουν αργότερα τη γυναικεία ομάδα. Οι οικονομικές συγκυρίες είναι τέτοιες, που δε μας αφήνουν περιθώρια να υπολογίζουμε σε ξένες αθλήτριες. Ήδη από τη φετινή χρονιά η Ειρήνη Λαϊνάκη, μία κοπέλα που από τα 10 της χρόνια είναι μέλος των ακαδημιών, εντάχθηκε στη γυναικεία ομάδα».

«Από εκεί και πέρα συνεχίζονται οι εγγραφές των τμημάτων, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και αυτή την εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να έρθουν στο κλειστό της Θύρας 3, να μιλήσουν με τους προπονητές και να δουν από κοντά την προσπάθεια που γίνεται εκεί».

To Top