Πλαστογραφία (0-0) δια πυρός και… Σιδηρόπουλου! (video)

Ο Άρης πάλεψε για την νίκη, έφτασε κοντά στο τρίποντο, αλλά η ατυχία, σε συνδυασμό με τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου, δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, μένοντας στο 0-0 μέσα στην Τούμπα. Οι κίτρινοι παρόλα αυτά συνέχισαν το αήττητο σερί τους, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, άξιζαν περισσότερα από τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, αλλά αφού δέχθηκαν τα σφυρίγματα… τρικλοποδιές από τον διαιτητή, στάθηκαν και άτυχοι βλέποντας δυο από τους καλύτερους παίκτες τους, τον Καστίγιο και τον Γιαννιώτα, να αποχωρούν τραυματίες από την μάχη. Ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε τρεις περιπτώσεις αποβολής παικτών του ΠΑΟΚ, δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Νέτο από τον Νιμανί, ενώ άφησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, να γίνει η φάση του δοκαριού του Αθανασιάδη στο τέλος του αγώνα!

Με τον Ουμπίντες, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και νέα πρόσωπα – σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη- τον  Καζναφέρη (επέστρεψε από τιμωρία) και τον Παπαζαχαρία, σε ρόλο μπροστά από τα δυο μπακ, ξεκίνησε την ενδεκάδα ο Μασάδο.

Η υπερβολική κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Καζναφέρης, ανάγκασε τον Μασάδο σε μια εσωτερική αλλαγή, να τοποθετήσει, δηλαδή, τον Νέτο δεξί μπακ και τον Καζναφέρη δεξί μεσοεπιθετικό…

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει από τα άκρα και προκάλεσε σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Άρη. Οι κίτρινοι, όμως, ήταν αυτοί που είχαν την μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 19’, όταν ο Καστίγιο εξ επαφής πλάσαρε πάνω στον Κρέσιτς!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «απαντήσουν», έγιναν επικίνδυνοι σε δυο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη, χωρίς, όμως αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος στο 44’ με σουτ του Αθανασιάδη, το οποίο εξουδετέρωσε ο Βελλίδης και το ημίχρονο τελείωσε με το 0-0. Σε αυτό το διάστημα, ο Άρης είχε τα αρκετά προβλήματα από τα δυο άκρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά, εκεί όπου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα ρήγματα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και μόλις στο 49’ είχε δοκάρι σε σουτ του Γεωργιάδη. Ο Μασάδο προσπάθησε να «απαντήσει» ρίχνοντας στη μάχη τον Γιαννιώτα αντί του Καζναφέρη, αλλά πολύ νωρίς (57’) είδε να χάνει λόγω τραυματισμού τον Καστίγιο.

Με την είσοδο των Γιαννιώτα και Καπετάνου, ο Άρης κέρδισε τη μάχη του κέντρου και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Πήρε μέτρα και πίεζε ψηλά, θέλοντας να πετύχει ένα γκολ… Μόνο που εκεί τον σταμάτησε ο Σιδηρόπουλος!

Στο 64’ σε ανατροπή του Γιαννιώτα, θα μπορούσε να δοθεί απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κρέσιτς, αλλά ο διαιτής έκλεισε τα μάτια… Κραυγαλέα περίπτωση αποβολής. Ίσως από κάποιον άλλον διαιτητή, σε κάποιο άλλο γήπεδο…

Το παιχνίδι θύμισε ρώσικη ρουλέτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα… Ο Άρης άγγιξε το γκολ στο 76’ από τον Ακόστα, ενώ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν στο 79’ μετά από αμφισβητούμενο οφσάιντ ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Βελλίδη. Η μια φάση διαδέχονταν την άλλη, με τις δυο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον Άρη, ο οποίος τακτικά έπαιξε όπως έπρεπε για να φύγει νικητής, αλλά είδε την τύχη και τον διαιτητή να του τραβούν το… χαλί κάτω από τα πόδια.

Ο Σιδηρόπουλος χαρίστηκε τρεις φορές στον ΠΑΟΚ, όταν δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στους Τσιρίλο (27’), Κρέσιτς (64’) –η πιο χαρακτηριστική – και δεύτερη κίτρινη στον Πάμπλο Γκαρσία (μαζί με κίτρινη στον Νέτο…) στο 80’. Δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Νέτο του Νιμανί στο τέλος του αγώνα. Τι άλλο να κάνει;

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γιάννου (80’ Παπάζογλου), Γεωργιάδης (70’ Νιμανί), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης (50’ Γιαννιώτας, 78’ Τριανταφυλλάκος), Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Παπαζαχαρίας, Φατί, Νέτο, Ακόστα, Ουμπίντες, Καστίγιο (57’ Καπετάνος).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε τα εκτεταμένα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}niXIMc_jf-s|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top