ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλατινί:”Να μην μαζεύονται όλοι οι καλοί παίκτες σε μια ομάδα”

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο οι καλύτεροι σε ποιότητα παίκτες να αγωνίζονται στις ίδιες ομάδες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

«Αυτό που είναι σημαντικό για το μέλλον, είναι το να περιορίσουμε τις πιθανότητες οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου ν’ αγωνίζονται σε μία ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για τον ανταγωνισμό. Αν είναι συμπαίκτες οι κορυφαίοι, τότε αυτό δεν μπορεί να είναι καλό», δήλωσε αρχικά στο περιοδικό World Soccer πριν συνεχίσει: «Μετά το νόμο του Μπόσμαν, μπορείς, πλέον, να έχεις τους καλύτερους του κόσμου σε μία ομάδα. Για παράδειγμα στην Ισπανία, πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν πολλές ομάδες με τοπ ποδοσφαιριστές: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ατλέτικο. Τώρα, όμως, παίζουν σε 1-2 ομάδες μόνο.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε ομάδες με πολλά λεφτά που μπορούν να αγοράσουν όποιον θέλουν. Πρέπει να σκεφτούμε το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνολικά, όχι μόνο δυο-τρεις ομάδες», κατέληξε ο πρόεδρος της UEFA.

To Top