Πλατινί: «Να γίνει χειμώνα το Μουντιάλ του 2022»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BBC» ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 το χειμώνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Ως πρόεδρος της UEFA δεν έχω πρόβλημα να γίνει το Μουντιάλ Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για το Champions League. Οι σύλλογοί σας στην Αγγλία, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Premier League) έχει πρόβλημα… αλλά πρέπει να βρούμε μία συμβιβαστική λύση.

Όλοι έχουν κάτι να χάσουν αλλά στο τέλος νομίζω πως ο χειμώνας είναι καλή ημερομηνία. Δεν θα είναι τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο. Θα είναι το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Δεν παίζουν οι σύλλογοι αλλά οι παίκτες και δεν είναι δυνατόν να παίζουμε τον Μάιο με 40 βαθμούς¨».

Για την επιλογή του προ τετραετίας να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ για την ανάληψη της διοργάνωσης: «Ο αραβικός κόσμος έχασε επτά φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν καιρός να τους αναθέσουμε τη διοργάνωση. Είμαι πεπεισμένος πως πράξαμε σωστά».

Για τον Σεπ Μπλάτερ: «Έχω πει πολλές φορές πως δεν θα τον στηρίξω. Μετά από 40 χρόνια που ανακατεύεται με το ποδόσφαιρο από τη θέση του γραμματέα ή του προέδρου, είναι καιρός να έχουμε κάτι νέο. Είμαι μέλος της FIFA ως αντιπρόεδρος, αλλά η εικόνα δεν είναι τόσο καλή. Για το καλό της διαφάνειας και της φήμης της FIFA, είναι καιρός να αφήσει τη θέση του ο Σεπ. Ελπίζω να χάσει στις εκλογές για την προεδρία, είναι άλλωστε πιθανό κάτι τέτοιο».

Πηγή: www.voria.gr

To Top