ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισαν από 20.000 και πλέον δρομείς οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης!

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες. Όλοι τους ήταν νικητές!

Το ρεκόρ συμμετοχών, οι νέες διαδρομές και η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές καιρικές συνθήκες, χάρισαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ομορφότερή της φετινή γιορτή.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 95χρονο Φώτη Πετρίδη και τον 89χρονο Σάββα Καλπαχίδη, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας.

Στο Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Άμπελ Κίμπετ Ροπ, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 17:41. Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων είχε ο Κώστας Ρήγας, που κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 2:29:49.

Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Χέλεν Κιμουτάι Τζεπκοσγκέι από την Κένυα με χρόνο 2:41:50.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Τζόελ Μάινα Μουάνγκι (30:19), ενώ στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ουγγαρέζα Ζίτα Κάτσερ με επίδοση 37:01.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Μάρκος Γκούρλιας με χρόνο 15:47 και στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Ράνια Ρεμπούλη (16:45).

Ειδική βράβευση έγινε στον 95χρονο Φώτη Πετρίδη, τον μεγαλύτερο σε ηλικία μεταξύ όλων των δρομέων, στον οποίο απονεμήθηκε το έπαθλο «Ευ Ζην», μετά την συμμετοχή του στα 5.000μ..

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Τέλος, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

To Top