ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα το γυμναστήριο πυγμαχίας του Α.Σ. Άρης (photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η πυγμαχική συνάντηση παιδικών ακαδημιών, που διοργάνωσε το «κιτρινόμαυρο» τμήμα πυγμαχίας στο γυμναστήριο του Α.Σ. Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με συμμετοχή συλλόγων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος επτά σύλλογοι με συνολικά 30 αθλητές, ηλικίας 5-13 ετών, και σκοπός τους ήταν ν΄ αποκτήσουν τα παιδιά αγωνιστική εμπειρία, να βελτιώσουν την τακτική και την τεχνική τους κατάσταση με την καθοδήγηση των προπονητών τους.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας (Α.Ι.Β.Α), οι οποίοι στηρίζουν την ασφάλεια των αθλούμενων και τη σωστή διεξαγωγή τέτοιου τύπου αγώνων, διότι αφορούν παιδιά μικρής ηλικίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η παιδική ακαδημία πυγμαχίας του Α.Σ. Άρης λειτουργεί από το 2006 και ουσιαστικά πρόκειται για το μοναδικό παιδικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται υπεύθυνα και μεθοδικά με την ενασχόληση μικρών παιδιών με το άθλημα της πυγμαχίας. Σε αυτό μπορούν να έρθουν αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, που θέλουν ν΄ αθληθούν υπεύθυνα από γυμναστές – προπονητές τελειόφοιτους Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα πυγμαχία.

Μέσα από ειδικά προγράμματα παιγνιώδους μορφής διδάσκεται στο παιδί η τεχνική και η τακτική της πυγμαχίας ακίνδυνα, προάγεται η υγεία , βελτιώνεται η αερόβια ικανότητα, η δύναμη, η ευλυγισία, δηλαδή, η ανάπτυξη του σώματος και καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία, η συγκέντρωση και ο σεβασμός.

To Top