ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πληρώνουν για να παίξουν στη Σούπερ λίγκα!

Ενα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο της Λίγκας ήταν κι αυτό των μικρών πρωταθλημάτων. Εκεί άλλωστε είναι αρκετές οι ΠΑΕ που περιόρισαν στο έπακρον τις σπατάλες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε το μίνιμουμ των υποχρεώσεών τους. 

Ενδεικτικά μάλιστα είναι τα παραδείγματα τριών ομάδων (οι δύο εξ αυτών επαρχιακές), έτσι όπως τα κατήγγειλαν γονείς που διαπραγματεύτηκαν τις μεταγραφές των γιων τους, όπως αναφέρει το «Goal». Το συμπέρασμα που βγαίνει πλέον είναι πως για να ενταχθεί ένας ποδοσφαιριστής στις U20, U17, U15 ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Θέτουν όρο να πληρώνουμε εμείς και τη διαμονή και τη διατροφή του παιδιού! Αυτό προϋποθέτει ένα ποσό γύρω στα 600 ευρώ τον μήνα, στην καλύτερη περίπτωση, αν βρουν τα παιδιά συγκάτοικο για το σπίτι», ανέφερε πατέρας ενός ταλαντούχου 17χρονου, του οποίου η μεταγραφή δεν προχώρησε τελικά.

«Μάλιστα ο πρόεδρος είχε το θράσος να πει πως σε λίγο οι Έλληνες θα πληρώνουν και στην πρώτη ομάδα για να παίζουν», συμπλήρωσε ο εν λόγω γονιός.

Ολα αυτά βέβαια δεν είναι άσχετα από τις σκέψεις της Λίγκας για ενοποίηση των πρωταθλημάτων U15, U17, με πρόσημα τη μείωση του κόστους, αλλά το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη για τους συγκεκριμένους προέδρους οι οποίοι μέσω του ποδοσφαίρου ρεφάρουν τις ζημιές από τις υπόλοιπες ασχολίες τους.

To Top