Πνίγηκαν 18 λαθρομετανάστες, αναζητούνται άλλοι 10 στη Λέσβο

Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Με νεότερο δελτίο Τύπου το Λιμενικό και η Ακτοφυλακή ενημέρωσαν ότι από τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ανευρέθησαν και περισυνελέγησαν από πλωτά περιπολικά στη θάλασσα και από το προσωπικό στη στεριά, συνολικά 18 πτώματα αγνώστου εθνικότητας, στην παραλία Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Τα πτώματα των άτυχων λαθρομεταναστών μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», όπου και όπως προβλέπεται θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων συνεχίζονται από ξηράς και θάλασσας, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής – Ακτοφυλακής, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX.

Ωστόσο, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θεωρείται ότι αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Ο μοναδικός επιζών μέχρι στιγμής, ο 20χρονος που εντοπίστηκε χτες το μεσημέρι ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη σε κατάσταση υποθερμικού σοκ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Οπως κατέθεσε, 28 συνολικά αλλοδαποί (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), που επέβαιναν σε φουσκωτό ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής από τα τουρκικά παράλια.

Μετά από μία ώρα στη θάλασσα, λόγω των κυμάτων και της υπερφόρτωσης του σκάφους, αυτό βυθίστηκε και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Πηγή: ethnos.gr

 

To Top