ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Πνίγηκε” στα λάθη του, ήττα του κακού Άρη (0-2) από τον Ατρόμητο

Η αδυναμία του Άρη να σταματήσει τις αντεπιθέσεις του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο, οδήγησε σε ήττα (0-2) για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Κάκιστη εμφάνιση από τους “κιτρινόμαυρους”, που πνίγηκαν στα πολλά αμυντικά τους λάθη. Μετά το πρώτο τέταρτο, δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, με την αναμέτρηση να διεξάγεται από την αρχή μέχρι το τέλος της, υπό καταρρακτώδη βροχή. Παρέμεινε στους 43 βαθμούς ο Άρης, στους 49 πλέον, μόνος 4ος και με διαφορά, ο Ατρόμητος.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Άρης. Ο Κουέστα στο τέρμα, και από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τζανακάκης, Ροζ, Βέλεθ και Βαλεριάνος. Στα χαφ Σιώπης και Ματίγια, με τους Λάρσον και Ματέο στα άκρα. Κορυφή ο Ντιγκινί με τον Φετφατζίδη ως “δεκάρι”.

Με 4-2-3-1 και ο Ατρόμητος. Μέγιερι στο τέρμα, με τους Κιβρακίδη (δεξιά) και Κατράνη (αριστερά). Στα στόπερ, Ρισβάνης και Χατζηισαϊας. Στη μεσαία γραμμή οι Μπουσούλαντζιτς και Μάντσον. Κορυφή ο Κουλούρης, με τον Μπρούνο δεξιά και τον Ουάρντα αριστερά. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Μανούσος, εκτός κι αν παίξει σε αυτή τη θέση ο Μπρούνο.

“ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ…

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν πολύ καλό, όχι όμως και η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν φουριόζοι στο ματς και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία. Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη, στο 2΄, δεν έκανε καλή πάσα ο Λάρσον, σουτ του Σιώπη στη συνέχεια, κόρνερ το οποίο όμως δεν δόθηκε από διαιτητή και επόπτη. Μεγάλη ευκαιρία για τους “κιτρινόμαυρους” στο 5΄. Απίστευτη κάθετη του “Φέτφα” στον Ματέο, γύρισε στον Ντιγκινί που κακώς άφησε κάτω από τα πόδια του, καθώς δεν υπήρχε από πίσω του παίκτης του Άρη να πλασάρει… Στο 7΄η καλύτερη προσπάθεια του Άρη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Φετφατζίδης ανατράπηκε, ο Διαμαντόπουλος είπε “παίζεται” και στην εξέλιξη της φάσης, καλή σέντρα του Τζανακάκη, κεφαλιά του Ντιγκινί που κατέληξε ελάχιστα άουτ!

Πρώτη αξιόλογη τελική του Ατρόμητου στο 14΄, με το σουτ του Μανούσου εκτός μεγάλης περιοχής, να περνάει λίγο έξω από την εστία του Κουέστα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ (0-1) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με την κεφαλιά του Μανούσου στο 17΄, στο δεύτερο δοκάρι, μετά την σέντρα του Κουλούρη. Στο 36΄ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε μία ακόμα ολιγωρία στην άμυνα του Άρη και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κουλούρη να πλασάρει τον Κουέστα για το 0-2.

ΑΝΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο δεύτερο ημίχρονο τον Γιουνές στο ματς, θέλοντας να εκμεταλλευτεί κάποια σέντρα, δίχως κάτι τέτοιο να γίνει στα πρώτα λεπτά. Η δυνατή βροχή συνέχισε να πέφτει στη Θεσσαλονίκη και όσο περνούσε η ώρα έκανε πολύ πιο δύσκολη την κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ο Άρης είχε την κατοχή, αλλά ήταν ανούσια, καθώς δυσκολευόταν να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στο 66΄ένα σουτ του Βέλεθ, δεν ανησύχησε τον Ατρόμητο, παρότι δυνατό πέρασε πάνω από την εστία του Μέγιερι. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ματίγια στο 72΄.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι ευκαιρίες από πλευράς Άρη ήταν μηδαμινές, με τους “κιτρινόμαυρους” να μην μπορούν να μειώσουν και να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 από τον Ατρόμητο.

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (80′ Μαρτίνες), Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος (71΄Κόρχουτ), Ματίγια, Σιώπης, Ματέο, Λάρσον, Φετφατζίδης (52΄Γιουνές), Ντιγκινί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (N. Kάναντι): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Μανούσος (84΄Καρασαλίδης), Μπουσούλαντζιτς, Ουάρντα (90+3΄Ούμπιδες), Κατράνης, Κουλούρης (89΄Ενσικουλού), Μπρούνο, Μάντσον, Ρισβάνης.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) – Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

To Top