Πογκμπά για ρατσιστές: «Είναι διανοητική διαταραχή, κανένα σποτ ή σλόγκαν δεν θα τους σταματήσει»

Ο Πολ Πογκμπά έκανε σήμερα μία ανάρτηση δείχνοντάς την στήριξή του στον Βινίσιους Τζούνιορ και υποστηρίζοντας πως αυτοί που κρύβονται πίσω από τις ρατσιστικές επιθέσεις έχουν κάποια διανοητική διαταραχή.
Έναν ακόμη σύμμαχο βρήκε ο Βινίσιους Τζούνιορ στις ρατσιστικές επιθέσεις που αντιμετώπισε και προκάλεσαν το ξέσπασμά του στο τελευταίο παιχνίδι των Μαδριλένων στην έδρα της Βαλένθια.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προς υπεράσπιση του συναδέλφου στην οποία έγραψε μεταξύ άλλων πως αυτοί που προβαίνουν στις ρατσιστικές επιθέσεις πάσχουν από κάποια διανοητική διαταραχή.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Πολ Πογκμπά:

«Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει ποτέ ξανά. Έχουμε τόσα πολλά παραδείγματα και νομίζω πως όλοι σήμερα συμφωνούμε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.

Μπανάνες, θορύβους ζώων, τραγούδια εναντίον μας; Είναι διανοητική διαταραχή και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως ούτε τα σποτάκια ούτε τα σλόγκαν θα αλλάξουν αυτούς τους ανθρώπους. Αν έχω μάθει ένα πράγμα αυτή τη χρονιά, είναι πως όταν κάποιος έχει μία μαύρη καρδιά, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει.

Αν οι θεσμοί δεν θέλω να βρουν μία πραγματικά λύση, ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε μόνοι μας, για τους εαυτούς μας. Έχεις όλη μου την υποστήριξη μπρο (Βινίσιους)».

Ο Βινίσιους Τζούνιορ σχολίασε στο ποστ του Πογκμπά κι έγραψε: «Θα πολεμήσουμε για εκείνους που θα έρθουν».

To Top